Στη φυλακή για 10 χρόνια ο 34χρονος που παρέλαβε «πακέτο» με 7 κιλά κάνναβης

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 34χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 10 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε 34χρονο, σχετικά με υπόθεση παράνομης εισαγωγής, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, από μέλη της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητας κάνναβης βάρους, βάρους κοντά στα 7 κιλά.

Η μεγάλη ποσότητα κάνναβης αφίχθηκε στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού, μέσω ταχυδρομείου, τον περασμένο Ιούλιο, μέσα σε χαρτοκιβώτιο. Αρμόδιος λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, στην παρουσία της μελών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, έλεγξε το χαρτοκιβώτιο και διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε φυτική ύλη κάνναβης κοντά στα 7 κιλά.

Ο 34χρονος μετέβηκε στις 13 Ιουλίου, στο υποστατικό της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών όπου είχε αφιχθεί το χαρτοκιβώτιο και αφού πλαστογράφησε την υπογραφή και το όνομα του παραλήπτη, παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο.

Μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του για αυτόφωρα αδικήματα και στη συνέχεια ο 34χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 1, ημερομηνίας 14/07/2020, είναι σχετικό. Εντοπισμός 7 κιλών και 260 γρ. φυτικής ύλης κάνναβης

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης είχε προκύψει μαρτυρία εναντίον ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 37 ετών, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η υπόθεση του οποίου όμως αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου, 2020.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Check Also

ΔΗΣΥ για Γ. Ελεγκτή: Μόνη επιλογή το Ανώτατο

Share Twitter Μόνη επιλογή το Ανώτατο, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον Γενικό …

Υπ. Υγείας: Απαντήσεις σε 5 ερωτήματα για τα μέτρα που εφαρμάζονται

Share Twitter Υπ. Υγείας: Απαντήσεις σε 5 ερωτήματα για τα μέτρα που εφαρμάζονται Σε ανακοίνωση …