Στη Λεμεσό η 27η Διεθνής Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής του COSPAS-SARSAT

Αρχίζουν σήμερα  στη Λεμεσό, οι εργασίες της 27ης Διεθνούς Συνάντησης της Μικτής Επιτροπής του Οργανισμού COSPAS-SARSAT.

Τη συνάντηση, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου 2013, διοργανώνει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) του Υπουργείου Άμυνας, ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Οργανισμό COSPAS-SARSAT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής θα κηρύξουν στην ολομέλεια των συνέδρων ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 200 σύνεδροι από 50 χώρες.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση της διεθνούς αυτής συνάντησης στην Κύπρο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθότι σε αυτή θα συζητηθούν και ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες της Κυπριακής Δημοκρατίας ως του υπεύθυνου κράτους για ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο FIR Λευκωσίας αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει και της εγκατάστασης και λειτουργίας του επίγειου Δορυφορικού Σταθμού MEOLUT.

Ο Οργανισμός COSPAS-SARSAT είναι ένας διακυβερνητικός Οργανισμός σκοπός του οποίου είναι να παρέχει μέσω δορυφόρων, ακριβείς, άμεσες και αξιόπιστες πληροφορίες για συναγερμούς κινδύνου που προέρχονται από θάλασσα, αέρα και ξηρά προς τα πλησιέστερα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης (SAR).

 

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …