Στην σκιά του κορωνοϊού… Ράλι ρεκόρ των επενδυτών σε τοποθετήσεις χρυσού..!

Oι διεθνείς επενδυτές τοποθετούν όλο και μεγαλύτερα ποσά σε χρυσό, την ώρα που η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται και η διάθεση για επενδυτικό ρίσκο εξαφανίζεται.

Ο παγκόσμιος όγκος του χρυσού που διαπραγματεύονται με ETF‘s δηλαδή αμοιβαία κεφάλαια που παρακολουθούν την τιμή του χρυσού σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση χθες Τρίτη – την ώρα που οι μετοχές στα χρηματιστήρια βυθίζονταν.

Ήταν η 25η συνεχόμενη ημέρα εισροών, ένα ράλι ρεκόρ: Σήμερα τα ETFs αντιπροσωπεύουν 2.624,7 τόνους χρυσού, ο μεγαλύτερος όγκος στην ιστορία.

Μετά από μια ισχυρή άνοδο 18% πέρυσι, ο χρυσός συνέχισε το ράλι από την αρχή του 2020, με τις τιμές να φτάνουν το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Η ελκυστικότητα του χρυσού ως τοποθέτησης «καταφυγίου» ενισχύθηκε καθώς η εξάπλωση του ιού ξέφυγε από την Κίνα, δημιουργώντας απειλή πανδημίας και βραδύτερης παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Goldman Sachs Group Inc. δήλωσε ότι εάν η αναταραχή λόγω της νόσου επεκταθεί και στο δεύτερο τρίμηνο, οι τιμές ενδέχεται να κάνουν ράλι προς τα $1.850 ανά ουγγιά.

Η τιμή spot του χρυσού είναι στα $1.644,67, με ημερήσια κέρδη 0,6%. Άγγιξε τα $1.689,31 τη Δευτέρα.

Μια παγκόσμια ύφεση είναι πιθανή αν ο κορωναϊός γίνει πανδημία, σύμφωνα με τον Μαρκ Ζαντί, επικεφαλής οικονομολόγο της Moody’s. Οι πιθανότητες ενός κακού σεναρίου για τη Moody’s έχουν αυξηθεί στο 40%, από 20%, ανέφερε σε σημείωμα ο αναλυτής.

Η απειλή μιας παρατεταμένης κάμψης της ανάπτυξης λόγω της επίδρασης του ιού μπορεί να κρατήσει της τιμές του χρυσού ψηλά, εκτιμά και η Morgan Stanley.

Οι περαιτέρω εισροές σε ETF είναι αναμενόμενες, εφόσον τα πραγματικά επιτόκια παραμείνουν αρνητικά.

Το ενδιαφέρον για το χρυσό επεκτείνεται και στη λιανική αγορά με αγορές νομισμάτων και κοσμημάτων.

Check Also

Λονδίνο: Ζητούνται οδηγοί ταξί… από εταιρεία με πρώτο μισθό 5.000 λίρες

Το ποσό των 5.000 λιρών, δηλαδή περίπου 5.930 ευρώ, δίνει σε οδηγούς για εργασία ενός …

Καναδάς: Start up τροφοδοτεί ολόκληρη πόλη με θερμότητα από την εξόρυξη bitcoin

Τι σχέση μπορεί να έχει το bitcoin με τη θέρμανση; Μία start up στον Καναδά …