Στεφάνου: Ο ΔΗΣΥ ταυτίζεται ξανά με την ακροδεξιά της Ευρώπης

Σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το χαρτοφυλάκιο με τίτλο «Προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» της Κομισιόν και στη δήλωση Νιαζί, ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ ταυτίζεται ξανά με την ακροδεξιά της Ευρώπης.

 

Σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι-RE), ανθρωπιστικές οργανώσεις ακόμα και ο τέως Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) αντιδρούν έντονα στην απόφαση της νέας Προέδρου της Κομισιόν να εντάξει τα θέματα μετανάστευσης, ασύλου και ασφάλειας σε χαρτοφυλάκιο με τίτλο «Προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Όπως οι περισσότεροι στην Ευρώπη αντιλήφθηκαν η επιλογή αυτή παραπέμπει στη ρητορική και λογική της ακροδεξιάς, η οποία θεωρεί τους μετανάστες και πρόσφυγες ως απειλή για τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και την ασφάλεια της Ευρώπης. Μια ξενοφοβική λογική αντίθετη με την πολυπολιτισμικότητα, την αλληλεγγύη και τον αντιρατσισμό που θα έπρεπε να διέπει την Ευρώπη.

Η απάντηση του ΔΗΣΥ δια του κ. Λευτέρη Χριστοφόρου στην σχετική τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ (που είναι και ο συντονιστής της Ομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού) αποδεικνύει πόσο μακριά βρίσκεται ο ΔΗΣΥ από το πολυδιαφημισμένο ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό. Ο Συναγερμός υπερθεματίζει στη νέα ονομασία του χαρτοφυλακίου και με όλη την ξενοφοβική λογική που κρύβει αυτή.

Γιατί όμως ο ΔΗΣΥ επιτίθεται στην Αριστερά και δεν σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Γιούνκερ; Άραγε για το ΔΗΣΥ, είναι και ο Γιούνκερ, η Διεθνής Αμνηστία η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου «ευρωσκεπτικιστές», εκτός από τους ακροδεξιούς και τους φασίστες με τους οποίους συμφωνεί;

Ο ΔΗΣΥ δεν συγκαταλέγεται ούτε καν στις φωνές από την κεντροδεξιά που διαφωνούν με τη νέα λογική που επιβάλλει η Κομισιόν. Ο ΔΗΣΥ για μια ακόμα φορά αυτο-αποκαλύπτεται ταυτίζοντας και πάλι τον εαυτό του με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, με τις πιο ακραίες ξενοφοβικές δυνάμεις της ηπείρου, τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι.

Προφανώς, αυτή η ταύτιση με την ακροδεξιά πρόκειται για συνειδητή ιδεολογική επιλογή.

Check Also

ΑΚΕΛ: Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους

Share Twitter ΑΚΕΛ: Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους Μετά και …

Σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης με τα πολιτικά κόμματα για το ποδόσφαιρο – Οι αποφάσεις

Share Twitter Σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης με τα πολιτικά κόμματα για το ποδόσφαιρο – Οι …