Στεφάνου για Αβέρωφ: Το ‘χουν οι μέρες για αμφιέσεις και μεταμφιέσεις …

Το ‘χουν οι μέρες για αμφιέσεις και μεταμφιέσεις …ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο  Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου

https://www.youtube.com/watch?v=UY9i3IW1LVs&feature=youtu.be

Το ‘χουν οι μέρες για αμφιέσεις και μεταμφιέσεις, γι’ αυτό αποφάσισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να μεταμφιεστεί σε «φίλο των εργαζομένων και των φτωχών ανθρώπων».

Δυστυχώς για τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όμως, όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τα διαχρονικά πεπραγμένα του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης του σε βάρος των εργαζομένων. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση που ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του να μην ικανοποίησαν την όποια αξίωση των τραπεζών, της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι κυβερνώντες εμποδίζουν επί 2,5 χρόνια την ψήφιση του Νόμου για την Ενιαίας Υπηρεσία Επιθεωρήσεων Εργασίας και προσπαθούν να ξεδοντιάσουν τις εργατικές νομοθεσίες προκειμένου να προστατεύσουν τους εργοδότες που καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ικανοποίησαν όλες τις αξιώσεις της εργοδοσίας και των ασφαλιστικών εταιριών για τα Ταμεία Προνοίας αφαιρώντας την πρόνοια για υποχρεωτική καταβολή Ταμείου Προνοίας εκεί και όπου λειτουργεί.

Επέβαλαν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής για χιλιάδες εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο.

Άλλαξαν εν μία νυκτί των καθεστώς εργοδότησης εκατοντάδων εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ σε αγορά υπηρεσιών, κουρεύοντας δικαιώματα και απολαβές.

Οι κυβερνώντες, συμπεριφερόμενοι ως κακοί εργοδότες απορυθμίζουν την εργασία στο δημόσιο τομέα ενθαρρύνοντας έτσι την εργοδοσία στον ιδιωτικό τομέα να εντείνουν τις προσπάθειες απορρύθμισης της εργασίας.

Έστρωσαν το χαλί στις τράπεζες για τις εκποιήσεις.

Ξεχαρβάλωσαν το κοινωνικό κράτος και επιμένουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τον οδοστρωτήρα των ιδιωτικοποιήσεων.

Αρνούνται μέχρι σήμερα να ψηφίσουν τις Προτάσεις Νόμου του ΑΚΕΛ για κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για κάλυψη όλων των εργαζομένων με ελάχιστους όρους εργασίας, για πάταξη της ψευδούς απασχόλησης και της αγοράς υπηρεσιών. Ετοιμάζουν την ποινικοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Δεν αλλάζει, ούτε με αποκριάτικες μεταμφιέσεις.

Check Also

Κορονοϊός: Συνεργασία νοσοκομείων αναφοράς Κύπρου και Ισραήλ

Share Twitter Κορονοϊός: Συνεργασία νοσοκομείων αναφοράς Κύπρου και Ισραήλ Μετά από εισήγηση που κατέθεσαν ο …

ΑΚΕΛ: Οι λειτουργοί υγείας θέλουν στήριξη από την κυβέρνηση και όχι κριτική

Share Twitter Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας να επιρρίπτουν ευθύνες στους λειτουργούς υγείας …