Στεφάνου: Ανεπάρκεια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου κατά την επίσκεψη του στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γιορτάρες μέρες και η επίδειξη έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης προς δυσπραγούντες και ταλαιπωρημένους από τη φτώχεια συνανθρώπους μας είναι επιβεβλημένη. Ταλαιπωρούνται από την φτώχεια και από την καλπάζουσα ακρίβεια που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα είναι δεκάδες χιλιάδες.

Η επίδειξη αλληλεγγύης είναι απαραίτητη και αποτελεί τιμή για την κυπριακή κοινωνία. Σε αυτό τον τομέα το Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης κάνει εξαιρετική δουλειά. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αυτή την δραστηριότητα βοηθώντας εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξη στην περίοδο των γιορτών.

Αυτή η κατάσταση είναι πρώτα από όλα απόδειξη της ανεπάρκειας της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Την ίδια ώρα τα πράγματα ολοένα και γίνονται χειρότερα γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σωστή αντίληψη αναφορικά με το πως μια κοινωνική κρατική πολιτική μπορεί με επάρκεια και ικανοποιητικά να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν ξεκινώντας πρώτα από όλα να βοηθήσει όλες αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που μεγάλη δυσκολία τα βγάζουν πέρα ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Εμείς έχουμε συγκεκριμένη αντίληψη αναφορικά με το πως θα πρέπει να διορθωθούν και πως θα πρέπει να αναμορφωθεί η κοινωνική πολιτική του κράτους. Για αυτήν εργαζόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις. Την ίδια ώρα αναπτύσσουμε και πρωτοβουλίες, όπως έχουμε πει, στο επίπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά το Λαϊκό Δίκτυο και να το συγχαρώ για τη δραστηριότητα του. Έχουμε κάνει ως Κόμμα μια ταπεινή εισφορά για να βοηθήσουμε σε αυτή την δραστηριότητα. Την ίδια ώρα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Λαϊκού Δικτύου για να προσφέρουν προϊόντα, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα συγκεκριμένα πακέτα.

Συγχαρητήρια Μαρίνα για την δουλεία. Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική δραστηριότητα έκφραση συγκεκριμένης κοινωνικής αλληλεγγύης.

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …