Στάση εργασίας δασκάλων στα κατεχόμενα

Η Ένωση Τουρκοκυπρίων Δασκάλων έκανε χτες στάση εργασίας μεταξύ των ωρών  8.00 με 11.00 π.μ λόγω έλλειψης καθηγητών σε 17 δημοτικά σχολεία. Αυτή η τρίωρη στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική προς την ψευδοκυβέρνηση και το ψευδουπουργείο παιδείας, καθώς αν δεν ακουστούν τα αιτήματά τους θα προβούν  σε μαζικές απεργίες. Ο κ. Μουνούρ, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου είπε ότι στέκεται δίπλα στα σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, και βρίσκεται δίπλα στα σχολεία που δεν έχουν καθηγητές στην πρώτη και Τρίτη τάξη. Οι γονείς βέβαια, δεν ξέρουν, τι να κάνουν καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Παρόλα αυτά ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται  ραγδαία καθώς φέτος ο αριθμός των μαθητών σε ένα μέσο δημοτικό σχολείο έφτασε στα 400 παιδιά. Πέρσι αποφοίτησαν 56 μαθητές ενώ φέτος ο αριθμός των αποφοίτων αυξήθηκε στα 120 παιδιά.

Check Also

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Συσκέψεις, σημαντικές συναντήσεις, τελετή διορισμού του …

H Aστυνομία εντόπισε 4.000 σφαίρες διαμετρήματος 9mm σε ανοιχτό χώρο

Στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού σφαιρών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα, γύρω στις …