Σοκ! Βραζιλιάνα δήμαρχος έκλεψε €5 εκατ. που προορίζονταν για σχολικά γεύματα!

Διοικούσε το δήμο μέσω… WhatsApp και φυλακίστηκε για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τους πλέον φτωχούς δημότες. Ο λόγος για την βραζιλιάνα δήμαρχο Lidiane Leite, που καταδικάστηκε σε ποινή 14 ετών.

Η δήμαρχος χρησιμοποιούσε μάλλον ανορθόδοξες μεθόδους διοίκησης. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αφότου έκλεψε περίπου 5 εκατ. ευρώ από τον εκπαιδευτικό προϋπολογισμό, ζούσε τη ζωή της πολυτελώς σε μία πόλη 180 μίλια μακριά από την περιοχή που είχε εκλεγεί. Η πράξη της έχει μάλιστα ιδιαίτερη απαξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη της θεωρείται από τις πλέον φτωχές στη Βραζιλία.

Η Lidiane Leite έφυγε τον Αύγουστο του 2015, όταν κατηγορήθηκε ότι πήρε χρήματα από τη βορειοδυτική πόλη της Βραζιλίας, Μπομ Ζαρντίμ και ζούσε μια πολυτελή ζωή στο Σάο Λουίζ, την πρωτεύουσα της περιοχής Μαρανχάο.
Μετά από δικαστική μάχη 2,5 ετών, η Lidiane Leite καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και ένα μήνα στη φυλακή για την υπεξαίρεση 5 εκατ. ευρώ, που ήταν προορισμένα για σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να ασκήσει έφεση στην υπόθεση.

Η ιστορία ξεκινά το 2012, αφότου ο πρώην φίλος της, Χουμπέρτο Ντάντας ντος Σάντος, εξέπεσε από τη θέση του δημάρχου λόγω καταγγελιών περί διαφθοράς. Λίγο αργότερα, η Λέιτε τον αντικατέστησε και τον διόρισε ως σύμβουλό της, με ευθύνη το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διαχείρισης της πόλης.

Στο μεταξύ, η Lidiane Leite ζούσε μία έντονα πολυτελή ζωή στο Σάο Λουίζ, που περιελάμβανε ακριβές σαμπάνιες και γρήγορα αυτοκίνητα, ενώ επικοινωνούσε με τους συνεργάτες της μέσω… WhatsApp.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν το ζευγάρι χώρισε, στις αρχές του 2015 και ο Ντος Σάντος παραιτήθηκε. Ο πρώην φίλος της καταδικάστηκε σε 17 χρόνια στη φυλακή, ενώ ακόμη διαφεύγει της σύλληψης.

Η ίδια πάντως υπήρξε αρκετά προκλητική στα κοινωνικά δίκτυα, διαφημίζοντας την δυνατότητά της να αγοράσει ό,τι θέλει. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη που ήταν δήμαρχος, πολλές οικογένειες στηρίζονται στο σχολείο για να εξασφαλίσουν για το παιδί τους ένα κανονικό γεύμα την ημέρα.

Check Also

Διεθνής Αμνηστία για Τζούλιαν Ασάνζ: Να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες και να αφεθεί ελεύθερος

Η Διεθνής Αμνηστία προτρέπει σήμερα τις αρχές των ΗΠΑ να βάλουν στο αρχείο το κατηγορητήριο …

Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με «κοινό θνητό» και έχασε την βασιλική της ιδιότητα

Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με κοινό θνητό, τον συνομήλικό της, …