Σε 9,500 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του Π. Δημητριάδη

Τέλος στην “αγωνία” για το μισθό του διοικητής της κεντρικής τράπεζας έβάλε το Προεδρικό  και το “απόρρητο” συμβόλαιο του αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Το συμβόλαιο στάληκε  στη Βουλή, μετά από απαίτηση του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, το έγγραφο – συμφωνία, που υπέγραψε με τον τέως Πρόεδρο της δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι μηνιαίες αποδοχές του κ. Δημητριάδη ανέρχονται σε 9.500 ευρώ το μήνα, συν παχυλά αφορολόγητα επιδόματα και πλουσιοπάροχα ωφελήματα.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα κατά πόσο ο κ. Δημητριάδης μείωσε οικιοθελώς τις απολαβές και τα συνταξιοδοτικά του ωφελήματα, όπως έπραξαν, εξάλλου, οι Δικαστές και τα μέλη της ΕΔΥ.

Επιπλέον, τα έξοδα για την κάλυψη των μισθών της πολυάριθμης προσωπικής φρουράς του Διοικητή, δαπανώνται από την Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Συνεπώς, τα έξοδα αυτά περιλαμβάνονται στις απολαβές του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό της ασφάλειας του κ. Δημητριάδη εργοδοτείται βάση συμβολαίου ενώ οι απολαβές κάποιων εξ αυτών έχουν διψήφιο αριθμό.

Για μισθοδοσία από το παρελθόν, που θυμίζει περίοδο παχέων αγελάδων και συνιστά πρόκληση, έκανε λόγο ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι κατά τα άλλα, επεσήμανε ο κ. Περδίκης, είναι αυτός που ελέγχει κατά πόσο εφαρμόζουμε το πρόγραμμα λιτότητας της τρόικας, όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα.

Check Also

Κορωνοιός: 7 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα …

Αννίτα: Απαράδεχτα ελλιπής ο χειρισμός της αστυνομίας στην υπόθεση του καταδικασθέντα αστυνομικού

Share Twitter Είναι αδιανόητο να καταστρατηγούνται με τέτοιους χειρισμούς νομοθεσίες και η εθνική στρατηγική σεξουαλικής …