Σε Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα εκπρόσωποι της Pimco – Eπί τάπητος στοιχεία δανείων για τα ακίνητα

Στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή θα έχουν επαφές οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Pimco που βρίσκονται στην Κύπρο. Υπό τη συγκρατημένη αισιοδοξία που δίνει το σενάριο περί 9 και όχι 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως αναγκαίο ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – που αυτομάτως σημαίνει και βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους – οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας θα συζητήσουν με τις διοικήσεις των  τραπεζών, στοιχεία δανείων που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων.

Στοιχεία για δάνεια που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων ζήτησαν από τις κυπριακές τράπεζες, και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία εκπροσωπούν τους διεθνείς πιστωτές στην Επιτροπή.

Τα στοιχεία από τις τράπεζες ζητήθηκαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των μελών των κυπριακών Αρχών και των μελών των διεθνών πιστωτών που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή επί των παραδοχών και της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco για να καταλήξει στο ποσό ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, με βάση το βασικό και κυρίως με βάση το ακραίο σενάριο.