Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση – Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε χθες κίτρινη προειδοποίηση για βροχόπτωση  με ισχύ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν κυρίως τα νότια παράλια και περιοχές του εσωτερικού και η συσσωρευμένη βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά στο εξάωρο.

Καλείται το κοινό να τηρείται ενήμερο για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και για προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες. Αναμένονται επίσης δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλό βαρομετρικό στα νότια της Κύπρου κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Η αιωρούμενη σκόνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας υποχωρεί σήμερα.

Σήμερα το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αλλά προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος αργά το απόγευμα με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα προσήνεμα και μετά το μεσημέρι μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Check Also

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα – Που εντοπίστηκαν

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα …

ΥΠΟΙΚ: Πολύ εποικοδομητικές οι απόψεις που κατατέθηκαν εκ μέρους του ΑΚΕΛ

Share Twitter ΥΠΟΙΚ: Πολύ εποικοδομητικές οι απόψεις που κατατέθηκαν εκ μέρους του ΑΚΕΛ Σε συνέχεια …