Σε αυτές τις ομάδες ασθενών – πολιτών, θα γίνουν τεστ κορωνοϊού

Σε αυτές τις ομάδες ασθενών θα γίνουν τεστ κορωνοϊού

Το Υπουργείο Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας και με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει προχωρήσει στο πλαίσιο της παρούσας φάσης στη διευθέτηση της δυνατότητας πραγματοποίησης της εργαστηριακής εξέτασης του νέου κορωνοϊού σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών και πολιτών, όπως αναγράφονται στον πιο κάτω πίνακα.

Η πραγματοποίηση της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα να διευθετηθεί και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμα και μοναδική, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων, το 1420 ή τον Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας.

Αφού παραλάβει το παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό, ο Συντονισμός Ιατρείων Δημόσιας Υγείας θα προχωρά στον προγραμματισμό και την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ατόμων για άμεση πραγματοποίηση της εξέτασης στα κατά τόπους ανά Επαρχία Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης θα γνωστοποιούνται στον θεράποντα ιατρό.

Η υλοποίηση του πιο πάνω προγράμματος θα τυγχάνει συνεχούς παρακολούθησης σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των καθορισμένων διαδικασιών.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται 1-2 περίπου ημέρες για την πραγματοποίηση της εξέτασης και στη συνέχεια για την έκδοση του αποτελέσματος από την στιγμή που γίνεται η δειγματοληψία. Επομένως, οι θεράποντες ιατροί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε η παραπομπή να διενεργείται εντός του κατάλληλου χρονικού πλαισίου.

Check Also

Υπ. Υγείας: Επανεξέταση μετά τον Σεπτέμβριο για εκδηλώσεις, φεστιβάλ κτλ

Share Twitter Στοχευμένα και με αργό ρυθμό η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων Σε πρόσφατες δηλώσεις …

Επεισοδιακή σύλληψη 2 προσώπων για υπόθεση ναρκωτικών

Share Twitter Επεισοδιακή σύλληψη 2 προσώπων για υπόθεση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 37 …