Σε αναστολή κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Μετά την ευθεία επίθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά της απεργίας των φαρμακοποιών και την ταυτόχρονη έκκλησή του για διάλογο φαίνεται ότι τα σύννεφα απομακρύνονται στις σχέσεις κυβέρνησης και φαρμακευτικού συλλόγου. Όπως φαίνεται οι δύο πλευρές στη συνάντηση τους χθες το βράδυ, συμφώνησαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων μετά και τη δέσμευση του υπουργού για εξόφληση μέσα στο 2012 των οφειλών του ΕΟΠΥΥ  για το μήνα Σεπτέμβριο 2012.

Αμέσως μετά ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως «θεωρώ, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών” .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους την οποία θα επικυρώσει το διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους αύριο Τετάρτη, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, «σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας” , όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εξόφληση παλαιότερων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, να γίνει σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας και να ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών.