Σεξουαλικά όνειρα: Τι συμβολίζουν και πως επηρεάζουν τη ψυχολογία

Σεξουαλικά όνειρα: Τι συμβολίζουν και πως επηρεάζουν τη ψυχολογία

Όταν την επόμενη φορά ονειρευτείτε πως κάνετε σεξ με κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να ταραχτείτε. Υπάρχει λόγος και οι επιστημονικές έρευνες έρχονται να το αποδείξουν.

Τι σημαίνουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις που εισβάλλουν στα όνειρά μας και μπορεί συχνά να μας αφήνουν με μια αίσθηση μεγάλης σωματικής ικανοποίησης, αλλά και εξίσου μεγάλης ντροπής ή αμηχανίας; Μας αρέσει πραγματικά ο καλύτερός μας φίλος; Θέλουμε να κάνουμε σεξ με αγνώστους ή με τον/την πρώην σύντροφό μας;

Τα όνειρά μας σύμφωνα με τον Φρόιντ είναι η πύλη για το ασυνείδητο και συχνά αποκαλύπτουν τους ανομολόγητους φόβους, τα μπλοκαρίσματα και την προσωπική μας ιστορία που μπορεί να εισβάλλει από την πίσω πόρτα, στο ασυνείδητο όσο και αν εμείς την αποδιώχνουμε από την κύρια είσοδο, το συνειδητό.

Τα ερωτικά όνειρα δεν μπορούν να ερμηνευτούν στεγνά και καθολικά με μια ερμηνεία που να ταιριάζει σε όλους και σε όλα. Η ερμηνεία των ονείρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική μας ιστορία και τα σεξουαλικά όνειρα και οι φαντασιώσεις δεν αποτελούν εξαίρεση.

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τον ρόλο της βιολογίας. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Sex Research διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα στην περίοδο της ωορρηξίας, ενώ υπολογίζεται ότι το 4% των ονείρων καταλήγουν σε οργασμό.

Παρότι το κουβάρι των σεξουαλικών ονείρων είναι πολύ μπλεγμένο και το ξετύλιγμά του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, υπάρχουν ωστόσο και κάποιες πιο καθολικές ενδείξεις που κάποια σεξουαλικά όνειρα αποκαλύπτουν. Το σεξ με αγνώστους λόγου χάρη, ενδέχεται να αποτελεί μια ένδειξη της γενικότερης κατάστασης της λίμπιντό σας. Ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα ότι οι σωματικές σας ανάγκες δεν ικανοποιούνται και ότι κάτι μάλλον πρέπει να κάνετε κάτι γι΄αυτό, διαφορετικά τα σεξουαλικά όνειρα θα πυκνώσουν…

Επίσης το σεξ με πρώην συντρόφους συχνά δεν σημαίνει ότι επιθυμείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη σχέση σας, παρότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε. Γιατί τότε ονειρεύεστε τον πρώην σας με μια οικειότητα που έχει προ πολλού εκλείψει; Ίσως η εξήγηση να είναι απλά ότι ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίγο χρόνο για να «επαναρυθμιστεί» και να δημιουργήσει νέα δίκτυα που θα εμπλέκουν τον νέο ερωτικό σύντροφο – μέχρι τότε το σεξ με τον νέο σύντροφο ενεργοποιεί παλαιότερα νευρωνικά μονοπάτια που σας φέρνουν στο παρελθόν. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας…. Εάν όμως τα όνειρα με τον πρώην έχουν ακόμη πλουσιότερο σενάριο π.χ. βλέπετε ξανά και ξανά μια σύγκρουση που είχατε ή ότι προσπαθείτε να επανασυνδεθείτε ή ότι είστε σε σχέση και με τους δυο ταυτόχρονα – τον πρώην και τον νυν- τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε αν το όνειρο σας αφορά πολύ λιγότερο το σεξ και πολύ περισσότερο τον πόνο της απώλειας και το πένθος της σχέσης που τελείωσε και το οποίο δεν καταφέρατε ακόμη να διαχειριστείτε.

Καθώς ανατρέχουμε στα ερωτικά μας όνειρα λοιπόν ίσως ανακαλύψουμε ότι τα μηνύματα που μας στέλνουν δεν έχουν και τόση σχέση με το σεξ, αλλά με ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ή στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή.

Σε κάθε περίπτωση μην προσπαθείτε να αναλύσετε τα πάντα, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αν μπορείτε να αναλάβετε δράση κάντε το. Θα έχετε πάντα τα όνειρα της επόμενης νύχτας για να σας δείξουν πόσο καλά τα πήγατε.

Σεξ με άτομο του ίδιου φύλου

Όσο σοκαριστικό και να ακούγεται σε μερικούς αυτού του είδους το όνειρο είναι πολύ κοινό. Πολλές γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή τους, ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με άλλη γυναίκα ακόμα και αν στην πραγματική ζωή έλκονται μόνο από άντρες. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; Οι ειδικοί λένε πως η κοινωνία γενικότερα έχει μία εμμονή με το να κάνουν σεξ δύο γυναίκες μεταξύ τους αλλά όταν μία ετεροφυλόφιλη γυναίκα βλέπει ένα τέτοιο όνειρο έχει να κάνει με τη δυνατή γυναικεία φιλία στην οποία πιστεύει. Πέρα από αυτό ένα τέτοιο όνειρο δείχνει τη στενή σχέση που έχει μία γυναίκα με την κολλητή της φίλη. Στα όνειρα μία τέτοια φιλία μπορεί να παρουσιαστεί με διαφορετικό τρόπο αλλά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα η γυναίκα αυτή να είναι ομοφυλόφιλη.

Σεξ με το αγόρι σου από το σχολείο

Έχεις να σκεφτείς το αγόρι σου από το λύκειο πολλά χρόνια. Γιατί, όμως, τον ονειρεύτηκες γυμνό χθες το βράδυ; Μην κοκκινίζεις καθώς δεν είναι ασυνήθιστο να ονειρεύονται οι γυναίκες πρώην τους από το σχολείο παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχουν πλέον μία ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Υπάρχει πιθανότητα να είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην σου; Καμία! Το πιο πιθανό είναι ο εγκέφαλός σου να επεξεργάζεται παλιές αναμνήσεις. Πέρα από αυτό ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι μία τωρινή σου εμπειρία σου θυμίζει το παρελθόν ή ότι ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις κάτι από εκείνη την παλιά σου εμπειρία.

Σεξ με κάποιον για τον οποίο δε νιώθεις έλξη στην πραγματική ζωή

Περιστασιακά οι γυναίκες βλέπουν στον ύπνο τους ότι κάνουν σεξ με κάποιον τον οποίον στην πραγματικότητα δεν αντέχουν. Οι ειδικοί λένε πως ακόμα και το μίσος είναι ένα συναίσθημα. Έτσι ακόμα και αν δεις κάποιον που μισείς στον ύπνο σου γυμνό δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Σεξ με τον άντρα της φίλης σου

Δεν είχες ποτέ μία παράνομη σχέση και πόσο μάλλον με τον άντρα της φίλης σου. Γιατί, όμως, τον ονειρεύτηκες; Ίσως απλά είσαι περίεργη. Σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο είσαι περίεργη σχετικά με το πώς θα ήταν να έκανες σεξ μαζί του. Από την άλλη ξέρεις πως κάτι τέτοιο και μόνο σαν σκέψη είναι απαγορευμένο και επομένως και μόνο αυτό το κάνει ακόμα πιο σέξι.

Σεξ με τον σύντροφό σου ο οποίος όμως έχει διαφορετική φωνή, πρόσωπο ή σώμα

Μπορεί ο άντρας σου να είναι ξανθός και αδύνατος αλλά εσύ στον ύπνο σου τον είδες μυώδη, μελαχρινό και να μιλάει με γαλλική προφορά. Οι ειδικοί λένε πως ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει απλά ότι χρειάζεσαι λίγη ποικιλία στην ερωτική σου ζωή. Νιώθεις πως ξέρεις τα πάντα για τον αγαπημένο σου και αυτό το όνειρο δείχνει ότι απλά θα ήθελες να δοκιμάσετε και άλλα πράγματα.

Check Also

Ποια ζώδια λατρεύουν περισσότερο την εργένικη ζωή

Share Twitter Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να είσαι σε μια υγιή σχέση μπορεί να …

Αστρολογία – Ζώδια: Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Share Twitter Αστρολογία – Ζώδια: Ημερήσιο Ωροσκόπιο Κριός  Αγαπητοί Κριοί, η ορμή σας αντικαθίσταται από …