Σεβόμαστε το έργο της Αστυνομίας, αλλά κάποιοι έχουν ξεφύγει….

Σεβόμαστε το έργο της Αστυνομίας Κύπρου, ειδικότερα τώρα εν καιρώ πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση πολιτών, έχουν επωμισθεί με αυξημένα καθήκοντα τα οποία επιφέρουν περισσότερη κούραση και στρες.

Όμως λίγος σεβασμός προς τα άτομα τρίτης ηλίκίας και γενικά στον άνθρωπο, επιβάλλεται και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες με αυτό το τρόπο.

Σήμερα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αναπληρωτής  εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, κ. Στυλιανού, απάντησε στις επικρίσεις του Δημάρχου Αραδίππου για τις περιπολίες της ΜΜΑΔ και τόνισε ότι θα έπρεπε οι πολίτες να σχολιάζουν θετικά την παρουσία οπλισμένων μελών της  Αστυνομίας, καθώς συστρατεύεται με τον κοινό σκοπό της αντιμετώπισης της πανδημίας, της διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Λυπάμαι πολύ λοιπόν, γιατί δεν έχετε να κάνετε με εγκληματίες και καλό θα ήταν οι οπλισμένοι άνδρες της ΜΜΑΔ να έκαναν καμιά περίπολο στις γειτονιές που διαμένουν κατά δεκάδες σε κάθε διαμέρισμα οι αλλοδαποί και αντί να τους μοιράζουν πρόστιμα τα οποία ΔΕΝ θα πληρώσουν ποτέ, να τους έπερναν στο τμήμα για τουλάχιστον ένα έλεγχο στοιχείων αφού οι πλείστοι είναι παράνομοι.

Είναι επιεικώς  απαράδεκτο να συμπεριφέρεστε σε έναν άνθρωπο 76 χρόνων γιατί βγήκε απέναντι στο περίπτερο και να τον κατατρομάζετε με τις φωνές σας.

Το ελάχιστον που μπορώ να πω είναι ντροπή… Ο άνθρωπος δεν είχε ούτε κινητό και τόσο πολύ πανικοβλήθηκε που δεν μπορούσε να πει στους άνδρες της Αστυνομίας τον αριθμό ταυτότητάς του για να του επιδώσουν αυτοί οι κύριοι πρόστιμο 300 ευρώ…

Γιατί έκανε το έγκλημα να διασταυρώσει το δρόμο να πάει στο περίπτερο ….

Και όλα αυτά συνέβησαν Σάββατο μεσημέρι στη παρουσία ολόκληρης γειτονιάς στην Αραδίππου οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια ακούγοντας φωνές να δουν τι γίνεται…

Η κοπέλα στο περίπτερο πήρε η ίδια στην Αστυνομία να τους πει ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα φροντίζει τη γυναίκα του που έχει πάρκινσον και από τη σύγχυσή του μπήκε σε λάθος σπίτι… κι έτρεξε η ίδια να τον βοηθήσει… Και αντί μίας εξήγησης της έκλεισαν το τηλέφωνο…

Λυπάμαι κύριοι, δεν ξέρω εάν έχετε γονείς στην ηλικία αυτού του ανθρώπου για να αντιληφθείτε πως ένοιωσε….

Διερωτούμαι το έχουν να μας πουν για αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιοι…

 

 

 

 

Check Also

Υπουργείο Υγείας για όλους τους πολίτες – ΟΧΙ σε επιλεκτικές επιδοτήσεις ασθενών

Τελικά το Υπουργείο Υγείας, εξετάζει ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα επιδότησεις ασθενών, ΜΟΝΟΝ εάν είσαι αλλοδαπός ή …

Αυτοί είναι οι «ανήλικοι» αλλοδαποί που τα «έσπασαν» σε ξενοδοχείο στη Πάφο

Τα «καημένα» τα ασυνόδευτα παιδιά, δεν ήξεραν πως να περάσουν την ώρα τους και τα …