Σαχινίδης: “Δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της λίστας Λανγκάρντ”

“Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της “λίστας Λαγκάρντ”. Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις δαπάνες.”

Αυτά δήλωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης στην κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ.

“Στις 21 Μαρτίου του 2012 ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού των Οικονομικών μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Λ.Παπαδήμου και μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλου. Λίγες ημέρες αργότερα δηλαδή στις 11 Απριλίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές και παρέδωσα στον κ. Ζανιά στις 17 Μαΐου 2012», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης συμπληρώνοντας πως “Κατά το διάστημα άσκησης των καθηκόντων μου ουδέποτε ενημερώθηκα ή μου έγινε οποιαδήποτε μνεία από τον Ειδικό Γραμματέα ή υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της λίστας”.

Η κατάθεση του πρώην υπουργού προκάλεσε την αντίδραση της κα. Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,η οποία τον κατηγόρησε ότι δεν απαντά στην ουσία των ερωτημάτων, προκαλώντας με τη σειρά της την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Αναστάσιου Νεράτζη.

Να σημειώσουμε πως την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με την περίφημη υπόθεση της λίστας.