Σαμαράς:”Δεν υπάρχει φόρος 45% για εισοδήματα πάνω απο 25.000″

Σε επίσημη διάψευση των σεναρίων περί φορολόγησης 45% των εισοδημάτων άνω των 26.000 προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου , ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ένα νέο φορολογικό που θα είναι σταθερό, δίκαιο, σύγχρονο και αναπτυξιακό.

“Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%,  πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της” τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων” διευκρίνισε και πρόσθεσε πως θα δίνονται επιδόματα από το πρώτο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους άξονες του νέου φορολογικού “Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, απλούστερο φορολογικό σύστημα, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και αυστηρή τιμωρία, όσων επιμένουν να μην πληρώνουν” με στόχο “Να μειωθεί το βάρος εκείνων που πληρώνουν ήδη. Να πληρώνουν κι εκείνοι που ως τώρα φοροδιαφεύγουν, και τρίτον, η φορολογία να μην πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας” τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία θα συζητηθούν οι “κόκκινες γραμμές” που έθεσαν τα δύο κόμματα(πασοκ-δημαρ) για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έως την Τρίτη θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Απο την πλευρά του ο  Γ.Στουρνάρας φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα είναι ανεφάρμοστα.