Ρωσικό τσίρκο: Άγριος λύγκας επιτίθεται στον θηριοδαμαστή του..! (Video)

Πανικός επικράτησε σε ρωσικό Τσίρκο στην νότια Οσετία της Γεωργίας, όταν ένα από τα άγρια ζώα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή – βασανιστή του.

Ένας λύγκας ο οποίος βρισκόταν δεμένος με λουρί, αρνείται να υπακούσει στις εντολές του θηριοδαμαστή και τελικά του επιτίθεται με …νύχια και με δόντια.

Φυσικά στο κοινό προκαλείται μεγάλη αναστάτωση και πανικός, παιδιά ουρλιάχουν από φόβο και προσπαθούν να εκγαταλείψουν τη σκηνή.

Οι μοναχικοί Λύγκες

Όπως οι περισσότερες γάτες έτσι και οι λύγκες είναι μοναχικά ζώα με μεγάλη περιοχή επίβλεψης. Ζευγαρώνουν τέλη του χειμώνα και γεννούν 2-4 μικρά μία φορά το χρόνο. Ο χρόνος κύησης είναι περίπου 70-80 ημέρες. Τα μικρά μένουν με τη μητέρα τους για έναν ακόμη χειμώνα μέχρι να ωριμάσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν. Σκαρφαλώνουν με ευκολία στα δέντρα, έχουν καλές αλτικές ικανότητες και αντέχουν στις μεγάλες πορείες. Κυνηγούν τα θηράματά τους μετά το σούρουπο ή τη νύχτα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μικρά οπληφόρα όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και πρόβατα, αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια, γαλοπούλες, πέρδικες και άλλα πτηνά.

Check Also

Η Κατερίνα Καινούργιου απαντά για τις δηλώσεις της Ρούλας Κορομηλά… (Video)

Share Twitter Μέσω live στο instagram και στη Δέσποινα Καμπούρη, απάντησε η Κατερίνα Καινούργιου, με …

Ισπανία – Κορωνοϊός: Πόλεις οχυρώνονται, δημιουργούν αναχώματα για να αντιμετωπίσουν τον ιό…

Share Twitter Μικρές πόλεις στην Ισπανία οχυρώνονται δημιουργώντας αναχώματα ακόμα και από μπετόν προκείμενου ν’ …