Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: Ξεπερνά το 95% η αποτελεσματικότητά του!

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα από τη Ρωσία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού.

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν 22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία που ελήφθησαν κατά την 42η ημέρα μετά τον εμβολιασμό, δείχνουν πως «η αποτελεσματικότητα ξεπερνά το 95%». Σε αυτό το στάδιο έχει σχηματιστεί μια σταθερή ανοσοαπόκριση.

Παράλληλα, το Κέντρο Ερευνών Gamaleya, όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο, έκανε γνωστό πως προγραμματίζεται και μία τρίτη ανάλυση των στοιχείων και εκφράζει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.

«Η τελική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου θα είναι διαθέσιμη μετά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης» ενημέρωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, επεσήμανε πως η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει δημιουργήσει αισιοδοξία όσον αφορά στην απόκτηση, σύντομα, του «πιο σημαντικού εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 22.000 εθελοντές έχουν εμβολιαστεί ήδη με την πρώτη δόση του Sputnik V, ενώ ακόμη 19.000 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Συνολικά 40.000 εθελοντές λαμβάνουν μέρος στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Check Also

ΗΠΑ: Για 100 μέρες αναστέλλονται απελάσεις ορισμένων παράτυπων μεταναστών

Share Twitter Η νέα κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα αναστείλει τις απελάσεις ορισμένων …

Γερμανία-κορωνοϊός: 1.013 θάνατοι σε 24 ώρες

Share Twitter Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 20.398 τις …