Ρωσία – Κορωνοϊός: Στοιβαγμένα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο σε νοσοκομεία (Video)

Εικόνες από νοσοκομεία στη Ρωσία με ασθενείς που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και τα πτώματα τους να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, δημοσίευσε το αμερικανικό CNN.

Τα άκρα ενός πτώματος κρέμονται από ένα φορείο σε θάλαμο νοσοκομείου, ενώ λίγο πιο δίπλα ασθενείς με κορωνοϊό παλεύουν για τη ζωή τους, όπως φαίνεται σε βίντεο του CNN.

«Έτσι φαίνονται οι νύχτες μας: Τρομακτικές», ακούγεται να λέει ένας άνδρας , ο οποίος περιγράφει όσα βιώνει ως μέλος του νοσοκομείου στο Ulyanovsk, μια πόλη περίπου 500 μίλια ανατολικά της Μόσχας. «Δύο ακόμα στο θάλαμο μας», λέει, ενώ γυρίζει ένα πτώμα. «Έτσι τους σκοτώνει όλους», προσθέτει.

Σύμφωνα με το CNN, αυτό το βίντεο είναι ένα μόνο από τα πολλά που έχει στην κατοχή του και δείχνει τις τρομακτικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Ρωσίας.
Το βίντεο δείχνει νεκροτομεία με σώματα, γυμνά, το ένα πάνω στο άλλο, στο δάπεδο στοιβαγμένα με τις σκηνές να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη και όχι νοσοκομεία.

Τα συγκεκριμένα βίντεο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από όσα ανακοινώνονται επίσημα.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πάνω από 33.000 νεκρούς από κορονοϊό, αλλά αυτός ο αριθμός αμφισβητείται.

«Νομίζω ότι ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 130.000 άνθρωποι», δήλωσε ο Alexey Raksha, πρώην κυβερνητικός στατιστικός που έκανε τις εκτιμήσεις του με βάση επίσημα στοιχεία σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους.

Ένας οδηγός ασθενοφόρου από το Σαράτοφ της νοτιοδυτικής Ρωσίας υποστήριξε στο CNN ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο του είναι ένα «χάος».

«Οι γιατροί αρνούνται ακόμη και να δεχτούν ηλικιωμένους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα», είπε. «Τους λένε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στους θαλάμους» ανέφερε.

Σε ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στο CNN, γυρισμένο σε υπερφορτωμένο νεκροτομείο, ένας άνδρας περιγράφει εικόνες φρίκης: «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα μέρος εδώ. Είναι σαν μια ταινία τρόμου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε ότι 130 βουλευτές στην παρούσα περίοδο έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό ή ασθενούν αυτή την στιγμή, ενώ 28 βουλευτές νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Check Also

Σάλος στην Τουρκία μετά τις καταγγελίες ότι οι γιοι του Σουλτάνου δεν πήγαν στρατό

Share Twitter “Θύελλα” ξέσπασε στην Τουρκία μετά τις καταγγελίες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι οι …

Κίνα: Τα πρώτα ρομποταξί χωρίς οδηγό κυκλοφορούν στους δρόμους! (Video)

Share Twitter H επιστήμη και η τεχνολογία δεν έχουν όρια. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους …