Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν στέλνει στον πόλεμο καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα

Να απομακρυνθούν από τη Χερσώνα ζητά από τους άμαχους ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ παράλληλα στέλνει στον πόλεμο στην Ουκρανία καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το RIA, o Πούτιν είπε στη διάρκεια συνάντησης με ακτιβιστές υπέρ του Κρεμλίνου: «Τώρα, βέβαια, εκείνοι που ζουν στη Χερσώνα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πιο επικίνδυνων ενεργειών, επειδή ο άμαχος πληθυσμός δεν θα πρέπει να υποφέρει».

Αξιωματούχοι τους οποίους έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας, μίας από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο Πούτιν προσάρτησε στη Ρωσία σε μια τελετή στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, κάλεσαν τους αμάχους να φύγουν από το δυτικό τμήμα της περιοχής, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες, Πέμπτη (3/11), ο διορισμένος από τους Ρώσους αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ απηθύνε εκκλήσεις μέσω βίντεο στους αμάχους να εγκαταλείψουν το τμήμα της περιοχής που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό σύντομα να εγκαταλείψουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Πούτιν
Στη μάχη Ρώσοι που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ανθρώπων που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, σύμφωνα πάντα με το RIA.

Ο νόμος αποκλείει εκείνους που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κατασκοπεία ή τρομοκρατία, ανέφερε το RIA.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα πως η Ρωσία έχει στρατολογήσει 318.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις της, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε «μερική επιστράτευση» εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών αποτυχιών στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η επιστράτευση αφορούσε 300.000 εφέδρους.

Check Also

Ενίσχυσε τη φρουρά των παιδιών του ο Λουκασένκο – Τον ωθεί ο Πούτιν να μπει στον πόλεμο;

Φόβος, καχυποψία, αγωνία, νευρικότητα. Με αυτά τα συναισθήματα πορεύεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο και εξής …

Η Κίνα ισχυρίζεται πως απώθησε καταδρομικό των ΗΠΑ από τα χωρικά της ύδατα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ανακοίνωσαν την Τρίτη (29/11) ότι πυραυλοφόρο καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού …