Πυροσβεστική: Διευκρινίσεις για τα στοιχεία της Eurostat

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση όπου απαντά σε δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat), με αναφορά στο ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη σε ποσοστό επαγγελματιών πυροσβεστών στην Ε.Ε. με ποσοστό πυροσβεστών 0.38%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1622 πυροσβέστες από ένα σύνολο 431.716 εργατικού δυναμικού.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) και σε αναφορά στο ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη σε ποσοστό επαγγελματιών πυροσβεστών στην Ε.Ε. με ποσοστό πυροσβεστών 0.38%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1622 πυροσβέστες από ένα σύνολο 431.716 εργατικού δυναμικού, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα εξής:

  1. Λαμβανομένου υπόψη ότι φαίνεται τα αριθμητικά στατιστικά της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) να αφορούν τρεις Υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας), οι οποίες ασχολούνται με την Αγροτοδασοπυρόσβεση διευκρινίζεται ότι, οι επαγγελματίες πυροσβέστες της Κυπριακής Δημοκρατίας που εργοδοτούνται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέρχονται σε 737 οργανικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 100 πυροσβεστών που υπηρετούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και οι οποίοι δεν δραστηριοποιούνται στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
  2. Λαμβάνοντας υπόψη τους πιο πάνω αριθμούς, το ποσοστό επαγγελματιών πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστών που υπηρετούν στα αεροδρόμια είναι 0.17% και προτελευταία αναλογικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

 

  1. Τα στατιστικά της Eurostatαναφέρονται σε επαγγελματίες πυροσβέστες. Σημειώνεται ότι, επαγγελματίας πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημαίνει πυροσβέστης ο οποίος έχει συμπληρώσει με επιτυχία τριετή κύκλο Ακαδημαϊκών σπουδών και ο οποίος διαθέτει την εκπαίδευση, τις γνώσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση, με στόχο την προστασία ζωής και περιουσίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε πυρκαγιές αστικού ιστού, όπως γενικής φύσεως πυρκαγιές, πυρκαγιές σε κτίρια ή άλλα υποστατικά, σε βιομηχανικές περιοχές, διασώσεις από τροχαία δυστυχήματα, ειδικές διασώσεις, διασώσεις από ορεινές περιοχές, διασώσεις από υγρό στοιχείο, αντιμετώπιση τεχνολογικών καταστροφών, διάσωση ζωής ή περιουσίας από σεισμούς, από έντονα καιρικά φαινόμενα, ανταποκρίσεις σε επικίνδυνα υλικά, πετροχημικά, ως επίσης και ανταποκρίσεις σε κατάσβεση πυρκαγιών σε αγροτοδασικές περιοχές.

 

  1. Πέραν των πιο πάνω, από τις 737 οργανικές θέσεις οι περίπου 80 είναι κενές.

 

Αυτά προς ενημέρωσή σας.

 

 

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …