Πτώση Boeing της Ethiopean Airlines: Πιθανόν ένα πουλί κατέστρεψε τον αισθητήρα του αεροσκάφους

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που κατέπεσε στις 10 Μαρτίου, και στοίχισε η ζωή σε 157 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ABC news, το μοιραίο Boeing φέρεται να κατέπεσε εξαιτίας της πρόσκρουσης ενός ξένου αντικειμένου, όπως ενός πουλιού, με τον αισθητήρα.

Όπως αποκάλυψαν ανώνυμες πηγές από τον στενό κύκλο της έρευνας, η ζημιά στον αισθητήρα είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν ανακριβή δεδομένα, και έτσι οι πιλότοι να απενεργοποιήσουν το «προβληματικό» λογισμικό anti-stall, γνωστό ως MCAS.

Στη συνέχεια όμως αυτό ενεργοποιήθηκε εκ νέου, μάλλον αυτόματα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει «βουτιά» προς τα κάτω, με αποτέλεσμα την αεροπορική τραγωδία και τον θάνατο των 157 επιβαινόντων.

Οι πιλότοι αρχικά ακολούθησα τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του Boeing μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίησή του, δυστυχώς όμως αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα.

Check Also

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι παρακαλά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και επισπεύδει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι …

Βρετανία: Η Λιζ Τρας «έβαλε χέρι» στον βασιλιά Κάρολο – Του απαγόρευσε να πάει…

Ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε τα σχέδιά του να συμμετάσχει σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για …