Πτώση 7% στη μετοχή του Twitter μετά το μπλόκο του λογαριασμού του Τραμπ

Σημαντική πτώση βλέπουν οι μετοχές του Twitter κατά 7%, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έπαυσε οριστικά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την απόφασή της σε μια δημοσίευση ιστολογίου την Παρασκευή, λέγοντας ότι τα tweets του Τραμπ παραβίασαν τις πολιτικές της πλατφόρμας, με σοβαρό κίνδυνο την υποκίνηση σε βίαιες συμπεριφορές, αναφορικά με τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για τεχνολογικές πλατφόρμες που έχουν αντιμετωπίσει συγκρουόμενες πιέσεις από τη μία πλευρά για να περιορίσουν την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους και να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου από την άλλη.

Το Twitter ήταν η πλατφόρμα προτίμησης του Τραμπ για τις εποθέσεις εναντίον των αντιπάλων του, τη διάδοση συνωμοσιών και την πρόκληση άλλων εθνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών του στην εξουσία.

Ο αναλυτής της Mirabaud, Νιλ Κάμπλινγκ, δήλωσε ότι η απαγόρευση δείχνει ότι η εταιρεία λαμβάνει δραστικές αποφάσεις και ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω συζήτηση γύρω από τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να απουχθεθούν παρόμοια περισταστικά στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η κίνηση από την πλευρά της δημοφιλούς πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν ν ο Τραμπ πρόκειται να αποχωρήσει από το αξίωμα, ακολούθημενη από την αναστολή λογαριασμού του Προέδρου από το Facebook, του οποίου ο CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του Τραμπ έδειξαν ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον εναπομείναντα χρόνο του για να υπονομεύσει την ειρηνική και τη νόμιμη μετάβαση της εξουσίας.

Το Twitter είχε επίσης αναστείλει την Trump την Τετάρτη επειδή δημοσίευσε μια σειρά από tweets που παραπλανούσαν τους χρήστες σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και φάνηκε να ενθαρρύνει τους βίαιους ταραχές που είχαν κινητοποιήσει το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το ένα περιελάμβανε ένα μήνυμα βίντεο του Τραμπ που εξέφρασε την αγάπη για τους αντάρτες και χαρακτήρισε τις εκλογές «δόλια».

Check Also

Ο Σουλτάνος ψεύδεται ασύστολα… ενώ η λίρα καταρρέει!

Share Twitter Ο μήνας του μέλιτος στις σχέσεις του Ερντογάν με τον νέο διοικητή της …

Με 968.000 στρέμματα ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ

Share Twitter Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ, καθώς έχει αποκτήσει …