ΠτΔ: Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να τοποθετηθούν επί των καταγγελιών

Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να τοποθετηθούν επί των καταγγελιών που έχουν γίνει σε σχέση με τη δικαστική εξουσία είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου των Πρυτάνεων κυπριακών Πανεπιστημίων, στο Πανεπιστήμιο Frederick, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι καλείται η Κυβέρνηση να χειριστεί το ζήτημα που προκύπτει από τις καταγγελίες για τη δικαστική εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «γιατί πρέπει να καλείται η Κυβέρνηση διερωτώμαι. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που αντιλαμβάνομαι θα επιληφθεί, υπάρχει το Ανώτατο (Δικαστήριο) που θα πρέπει να τοποθετηθεί, υπάρχει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών σε αυτή τη χώρα και αν και εφόσον απαιτείται μέσα από τα γεγονότα να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το πράξει. Αλλά επί του παρόντος έχω την εντύπωση ότι το να καλείται η Κυβέρνηση να παρέμβει γιατί έγινε μια καταγγελία, όσο σοβαρή και αν είναι αν δεν τεκμηριωθούν στοιχεία, να έρθουν δηλαδή αποδείξεις ότι υπήρξε εκβιασμός της Δικαιοσύνης, αντιλαμβάνεστε ότι στο τέλος θα έχουμε παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία και αντί να λύσουμε θα πολλαπλασιάσουμε το πρόβλημα».

Σε ερώτηση πόσο επηρεάζει το Κυπριακό το ότι η Τουρκία ζήτησε από την κα Λουτ να σταματήσει την όποια προσπάθεια μέχρι τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στη χώρα, δεδομένου ότι η πλευρά μας είναι η πρώτη που επιθυμεί τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς και την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό απαντά και σε κάποιους που ασκούν κριτική ότι τάχα δεν έπραξα ό,τι έπρεπε να πράξω για να ξεκινήσει ο διάλογος. Από δικής μας πλευράς έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας, έχουμε παραδώσει ό,τι έπρεπε να δώσουμε από πλευράς γραπτών και, συνεπώς, αυτό που αναμένουμε είναι την επάνοδο της κας Λουτ για να δούμε πώς χειριζόμαστε το θέμα».

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί η έκθεση του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος απάντησε «μάλιστα».

Check Also

Έκρηξη σε αυτοκίνητο αναβάτη στον Άγιο Δομέτιο

Share Twitter Έκρηξη σε αυτοκίνητο στον Άγιο Δομέτιο,  προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Αμέσως …

ΥΠΑΜ: Πτήσεις των γαλλικών μαχητικών στις περιοχές Πάφου

Share Twitter Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τα γαλλικά αεροπλάνα θα εκτελούν αύριο πτήσεις …