ΠτΔ στο Νοσοκομείο Αναφοράς: Οι ήρωες της πρώτης γραμμής και η συγκίνηση…

Μιλώντας στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, στο Παραλίμνι, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του στο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «απευθύνομαι σήμερα στο διευθυντικό, στο ιατρικό, στους λειτουργούς υγείας γενικά, με ιδιαίτερη τιμή πραγματικά, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του ιδίου για ό,τι μέχρι σήμερα έχετε προσφέρει έτσι που να κάνετε τη χώρα μας να είναι περήφανη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στα Νοσοκομεία Αναφοράς βρίσκονται οι ήρωες της πρώτης γραμμής, τονίζοντας ότι «το νιώθω πάρα πολύ έντονα, και πραγματικά την ίδια ώρα νιώθω και υπερηφάνεια για το έργο που εσείς επιτελέσατε και που δώσατε το δικαίωμα στη χώρα μας να είναι η δεύτερη από πλευράς μειωμένων θανάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, να είναι τρίτη σε θέματα εμβολιασμού, να είναι πρώτη σε θέματα ελέγχου, να είναι από τις ελάχιστες χώρες που έχουν διαχειριστεί κατά τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Αρκεί να σκεφτείτε πως, χάρη στις δικές σας προσπάθειες, ο μέσος όρος Lockdown στην Ευρώπη είναι 120 τόσες μέρες, στην Κύπρο είναι μόλις 61 μέρες. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Είναι χάρη στις δικές σας προσπάθειες, στην αυτοθυσία σας, και ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για σας είναι τα καλά λόγια που ακούγονται από όσους έχετε περιθάλψει.

Ειλικρινά συγκινούμε διότι πραγματικά οι θυσίες σας, η αυτοθυσία σας στην επιτέλεση του καθήκοντος επιτρέπει να ακούγονται τα κολακευτικότερα λόγια και για την επιστημοσύνη σας και για τη φροντίδα που έχετε επιδείξει σε όσους έχουν περάσει από το Νοσοκομείο Αναφοράς».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου κα Αμαλία Χατζηγιάννη, και σε όλους ξεχωριστά, καλώντας το προσωπικό, για άλλη μια φορά, να δεχθεί «τις ευγνώμονες ευχαριστίες ολόκληρης της Πολιτείας».

Check Also

Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων Ο Πρόεδρος της …

Στην εντατική 8χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο

Στην εντατική 8χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο Διασωληνωμένο, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο …