ΠτΔ: Στον Γ.Εισαγγελέα, εάν χρειαστεί η έκθεση για συμψηφισμούς δανείων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως κ. Παύλο Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μέχρι σήμερα πορεία της έρευνας του, υποβάλλοντας ενδιάμεση έκθεση.

Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μέχρι στιγμής διορθωτικές κινήσεις που έχουν γίνει και για το ότι συνεχίζει τη διερεύνηση του θέματος, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για ζητήματα που ακόμα εκκρεμούν, καθώς επίσης και για εξεύρεση τρόπων ρύθμισης προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Επίτροπο για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και του ζήτησε να συνεχίσει τη διερεύνηση του όλου θέματος, ετοιμάζοντας τελική έκθεση γεγονότων, την οποία εάν διαπιστώσει ότι συντρέχουν λόγοι, να αποστείλει και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έχω υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση, την οποία μου ζήτησε σχετικά με το πρόβλημα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των ,λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Η έκθεση είναι προκαταρκτική. Παρά το γεγονός αυτό όμως, τα συμπεράσματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα που αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα υποβληθεί στην τελική της μορφή. Δεν θα μπω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της, είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, και δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε για το ακριβές περιεχόμενο.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ήδη έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τους 4600 λογαριασμούς, το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Εναπομένουν ορισμένα επιμέρους προβλήματα και η ΚΕΔΙΠΕΣ, μια από τις εταιρίες που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής οντότητας, ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εναπομείνει στο σύστημα, εξετάζοντας, όπου είναι απαραίτητο, κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Check Also

Στη δημοσιότητα η επιστολή ΑΚΕΛ προς ΠτΔ για τη πρόταση Ακιντζί

Share Twitter Στη δημοσιότητα η επιστολή ΑΚΕΛ προς ΠτΔ για τη πρόταση Ακιντζί Η ανακοίνωση …

Διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 17χρονη

Share Twitter Διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 17χρονη Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη …