ΠτΔ: Πλήρη ικανοποίηση για το σχέδιο ανάκαμψης – Πέραν των €2.7 δις για τη Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, μετά τη συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από 5 ημέρες εντατικών διαβουλεύσεων επιτεύχθη συμφωνία επί του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του έγραψε: «Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου γιατί ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, η Κύπρος θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει συνολικά ποσό πέραν των €2.7 δις. Εκ τούτων, το ποσό των €1.451 δις θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία και την προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Λεπτομερής ανάλυση των κατανομών θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον, ενόψει της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και ύστερα από σχετική παρέμβασή μου, συμπεριλήφθηκε πρόνοια με βάση την οποία η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, συγκαταλεγόμενης και της Τουρκίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο.

Check Also

Ενώπιον Δικαστηρίου 32χρονη που οδηγούσε μεθυσμένη

Ενώπιον Δικαστηρίου 32χρονη που οδηγούσε μεθυσμένη Γύρω στις 2.20 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Τροχαίας …

Αίθριος ο καιρός σήμερα – Πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις …