ΠτΔ – Λουτ: Χωρίς γραπτή πρόταση – Νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες

ΠτΔ – Λουτ: Χωρίς γραπτή πρόταση – Νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ κα Λουτ. Έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συνάντηση τόσο για τους όρους αναφοράς όσο και, γενικότερα, για τα κρίσιμα θέματα που συναποτελούν το κυπριακό ζήτημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συναντήσει εκ νέου την κα Λουτ τις επόμενες μέρες, μετά τη συνάντηση που θα έχει και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Βρισκόμαστε στο μέσο κρίσιμων διαβουλεύσεων για τη διαπραγμάτευση και τη συνέχεια του Κυπριακού και θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε τα πολλά σχόλια».

Ερωτηθείς αν κατατέθηκαν κάποιες ιδέες από την πλευρά μας ή από την κα Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συζήτηση».

Σε ερώτηση αν το μήνυμα που κομίζει η κα Λουτ από την Άγκυρα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε μια συζήτηση για τους όρους αναφοράς και, γενικότερα, για τα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού. Η κα Λουτ έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο και δεν κομίζει μηνύματα».

Κληθείς να πει αν η κα Λουτ έφερε κάτι γραπτώς, ο Εκπρόσωπος απάντησε «όχι, δεν υπάρχει κανένα έγγραφο αυτή τη στιγμή».

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …