ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία από τα ΗΕ για το Κυπριακό

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια διερευνητική αποστολή από τα ΗΕ με προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσο γεφυρώνονται διαφορές εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Μόρφου, στον Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφέρει από πού πηγάζει η αισιοδοξία του ότι μπορεί να επαναρχίσει μια νέα πρωτοβουλία από τα ΗΕ για το Κυπριακό, όπως ανέφερε ενωρίτερα σε ομιλία του, είπε ότι «αυτό που πιστεύω ότι θα συμβεί είναι μια διερευνητική αποστολή με προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσο γεφυρώνονται διαφορές, μπορεί κάποιες ιδέες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου, χωρίς να σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι θα οδηγηθούμε και στον διάλογο».

Κληθείς να πει αν αναμένει κάτι θετικό από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό που έχω πει είναι για την πεποίθηση μου ότι ενδεχόμενα κάτι ανάλογο θα περιλαμβάνει η έκθεση του ΓΓ».

Ερωτηθείς αν αναμένει μια δεύτερη αποστολή της κας Λουτ, ο Πρόεδρος είπε ότι «σε εκείνον που εναπόκειται είναι στον ΓΓ βεβαίως»

Check Also

Ενώπιον Δικαστηρίου 32χρονη που οδηγούσε μεθυσμένη

Ενώπιον Δικαστηρίου 32χρονη που οδηγούσε μεθυσμένη Γύρω στις 2.20 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Τροχαίας …

Αίθριος ο καιρός σήμερα – Πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις …