Πρόεδρος: Καμία ανοχή στους δημόσιους λειτουργούς που παρεμβάλλουν εμπόδια

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς «εκείνους τους δημόσιους λειτουργούς, που παρεμβάλλουν εμπόδια και που αποτελούν – όπως είπε- την εξαίρεση, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ότι δεν μπορεί , ούτε θα το δεχτεί εάν και εφόσον συνεχίσουν να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε αναφορές του εκτός κειμένου , στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για τα 50χρονα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου ανέφερε πως «ο τόπος έχει ανάγκη όλων, όλοι πρέπει να συστρατευτούν και να συμβάλουν στην κοινή πολιτική».

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε πως το ΕΒΕ έθεσε σφραγίδα ανεξίτηλη για τη δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής στην Πάφο, που τερμάτισαν μια μεγάλη – όπως είπε- περίοδο απομόνωσης της επαρχίας και δρομολόγησαν την είσοδο της σε μια πορεία ανάπτυξης και αναβάθμισης της οικονομικής δραστηριότητας.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ Ομήρου, που η Πάφος περνά δύσκολες ώρες , εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Κύπρος, το ΕΒΕ καλείται και πάλι να πρωταγωνιστήσει στην δρομολόγηση έργων και την υιοθέτηση πολιτικών που θα θέσουν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την πρόοδο και την ευημερία του λαού της Πάφου .

Σε χαιρετισμό του εξάλλου, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφερε πως για μισό αιώνα το Επιμελητήριο εργάζεται σκληρά για την προώθηση και προβολή της Πάφου. Για 50 χρόνια συνέχισε, « συνεισφέρει στο να καταστεί η Πάφος ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός επενδύοντας σημαντικά στην ανάδειξη και αξιοποίηση των φυσικών ομορφιών της πόλης και επαρχίας της Πάφου» .

Ο κ Πηλείδης σημείωσε επίσης πως δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των ξένων αγοραστών παραθεριστικής κατοικίας επιλέγουν την Πάφο ως χώρα μόνιμης διαμονής.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, δηλώνοντας πως αυτή αποδεικνύει την στήριξη του στον επιμελητηριακό θεσμό και γενικότερα στο ΕΒΕ Πάφου.

Η ήδη θετική ανταπόκριση, συνέχισε, του Προέδρου της Δημοκρατίας, και της κυβέρνησης γενικότερα, η λήψη μέτρων και η παροχή κινήτρων σε διάφορους τομείς, συμβάλλουν αποφασιστικά στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας .

Ο διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Κενδέας Ζαμπυρίνης στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε πως με την συμπλήρωση φέτος των 50 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου , το ΕΒΕ Πάφου διοργάνωσε την εκδήλωση για να τιμηθεί , η διαχρονική, αναπτυξιακή και δημιουργική πορεία και δραστηριότητα του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαχρονική προσφορά του στην δημόσια ζωή και τις άοκνες προσπάθειες του για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, το ΚΕΒΕ για τη συνεισφορά του στα επιχειρηματικά δρώμενα , την ανάπτυξη και την επιμελητηριακή καταξίωση, καθώς και προσωπικότητες της Πάφου που συνέβαλαν στην καταξίωση του επιμελητηριακού θεσμού και στην οικονομική ανάπτυξη της Πάφου.

Check Also

Αρχιεπίσκοπος: Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι

Share Twitter Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι, τόνισε σε δηλώσεις …

ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών

Share Twitter ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, …