Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Πυρετώδεις επαφές ενόψει Ελβετίας” γράφει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη διενεργούν επαφές και προετοιμάζονται για τη σκληρή `μάχη` που θα δοθεί αρχές του Γενάρη στην Ελβετία και ότι οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα. Αλλού, προβάλλει δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σύμφωνα με την οποία αν και ο Πρόεδρος έχει συμφωνήσει σε οδικό χάρτη και χρονοδιαγράμματα, τρεις στους πέντε Κύπριους πιστεύουν ότι δεν είμαστε πιο κοντά σε λύση. Γράφει ακόμη ότι καμπανάκι κινδύνου για την κυπριακή οικονομία έκρουσαν χθες Γιούρογκρουπ και Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Κλείνουν τρύπες πριν από το κρίσιμο ραντεβού της Γενεύης”, γράφει ότι οι διαπραγματευτές Α. Μαυρογιάννης και Ο. Ναμί συμφώνησαν χθες να συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα με στόχο να περιορίσουν όσο είναι δυνατό περισσότερο τις διαφορές επί όλων των ανοικτών θεμάτων πριν από την πολυμερή διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Γράφει επίσης ότι έξι νέα πολιτιστικά στοιχεία συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο ΟΥΝΕΣΚΟ, ανεβάζοντας τις κυπριακές συμμετοχές σε 17. Αναφέρει ακόμη ότι 42 χρόνια μετά επιστρέφονται φωτογραφίες και κειμήλια Τουρκοκυπρίων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Συνομιλίες υπό απειλή” γράφει ότι ο Πρόεδρος εξήγησε γιατί αποδέχθηκε τον οδικό χάρτη που ζήτησε ο Ακιντζί και ότι επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις για προσάρτηση των κατεχομένων και την `πολιτογράφηση` 26,500 εποίκων. Σε άλλο της θέμα προβάλλει φωτογραφία από εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων κοινοτήτων που γειτνιάζουν με πεδία βολής και γράφει ότι το Υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται αντισταθμιστικά μέτρα. Γράφει ακόμη για συνωστισμό αεροναυτικών ασκήσεων έξι χωρών σε αέρα και θάλασσα της Κύπρου.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Πρόβα αρχηγών ενόψει Εθνικού Συμβουλίου” γράφει ότι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό τοποθετήθηκαν όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης των προϋπολογισμών ενόψει Εθνικού Συμβουλίου αύριο. Αναφέρεται ακόμη στις επτά προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για πάταξη της διαπλοκής. Επίσης, σε άλλο της δημοσίευμα, η `Χ` γράφει ότι σκόπιμα δεν καλύπτουν τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ και ότι στόχος της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού είναι η αποδόμηση του Οργανισμού και ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Νέο κεφάλαιο με το διάλογο να ξεκινά” αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι μετά την κρίση στο Μοντ Πελεράν επέλεξε την επανέναρξη των συνομιλιών σε μια προσπάθεια να υπάρξει λύση στο Κυπριακό παρά να υπάρξει αδιέξοδο με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Προβάλλεται επίσης φωτογραφία της Όλγας Δημητριάδου, συζύγου του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, η οποία απεβίωσε. Ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Γράφει επίσης ότι δικαστήριο στην Ελλάδα τάχθηκε κατά της έκδοσης τριών Τούρκων που εμπλέκονταν στο πραξικόπημα στη χώρα τους.

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …