efimerides

Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Ξεκάθαρη λύση θέλουν οι ΗΠΑ”, γράφει ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαπίστωσε πραγματική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και σημείωσε πως αυτή είναι η στιγμή της Κύπρου “και είμαστε αισιόδοξοι ότι όντως έτσι θα είναι”. Αλλού γράφει για τις επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία από το Ακρωτήρι που πραγματοποιεί η Μεγάλη Βρετανία, όπου έφθασαν τα πρώτα 4 πολεμικά αεροσκάφη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φρενίτιδα για το Τζόκερ και το Λόττο στην Ελλάδα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τζον Κέρι: Η λύση είναι πιο κοντά…”, γράφει ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαπίστωσε χειροπιαστή πρόοδο και μίλησε για τη “στιγμή της Κύπρου” ενώ υποσχέθηκε οικονομική και τεχνική βοήθεια στην εφαρμογή της λύσης. Αλλού γράφει για πέντε συλλήψεις για στημένες προσφορές στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις αποκαλύψεις του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή χθες ότι ταυτοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ με 361 λογαριασμούς με καταθέσεις 827 εκ. και πέφτουν οι πρώτες φορολογίες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ” και γράφει ότι ο Κέρι δήλωσε την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει οικονομικά μετά τη λύση και σημειώνει ότι το δείπνο του Αμερικανού ΥΠΕΞ με Αναστασιάδη, Ακιντζί και ΟΗΕδες κράτησε σχεδόν δύο ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ. Αλλού γράφει ότι το άνοιγμα 26 τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων για το ΣΑ Λάρνακας εξασφάλισε η Αστυνομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι νέα δώρα ετοιμάζει η Κομισιόν για την Τουρκία και ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα μεταβεί εκ νέου στις Βρυξέλλες στις 17 Δεκεμβρίου για μίνι σύνοδο 8 κρατών-μελών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δεν κυβερνούν αλλά παρελθοντολογούν”, γράφει ότι ο ΥΠΟΙΚ σε μια ομιλία 27 σελίδων στην Ολομέλεια της Βουλής αντί να αναφερθεί στο όραμα της κυβέρνησης για το 2016, το μόνο που έκανε είναι να ασκήσει αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλού αναφέρει ότι φωτιές ανάβει το ωράριο καταστημάτων και η Επιτροπή Εργασίας συζητά σήμερα τους κανονισμούς της κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος εμπλέκεται στην πρωτόγνωρη αιματοχυσία και ανθρωπιστική κρίση στους λαούς της περιοχής με τα βρετανικά μαχητικά να κτυπούν από το Ακρωτήρι και πέραν της Συρίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Κέρι: Η λύση είναι κοντά”, αναφέρει ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως ένα επανενωμένο νησί θα μπορούσε να μετατραπεί σε ενεργειακό και εμπορικό κομβικό σημείο ενώ δημοσιεύει φωτογραφία από την χειραψία του Τζον Κέρι με τους δύο ηγέτες. Αλλού γράφει ότι άρχισε η επιχείρηση βομβαρδισμών των Βρετανών από την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ήδη 1 εκ ευρώ έχει κατασχεθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς που εντοπίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Αυτή είναι η στιγμή της Κύπρου”, αναφέρεται στη σχετική αναφορά του Αμερικανού ΥΠΕΞ και τις επαφές που είχε στην ολιγόωρη επίσκεψή του χθες στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ρωσικό ενδιαφέρον επιδείχθηκε τελευταία στιγμή για τα καζίνο. Σε άλλο θέμα για τους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου γράφει για ένα έργο που επιτρέπει στα παιδιά στους καταυλισμούς να ζωγραφίσουν.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …