Πρωτιά Αναστασιάδη βλέπουν οι ψηφοφόροι

Με ποσοστό 36,9% προηγείται ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης , στην πρόθεση ψήφου, όπως αυτή καταγράφηκε στο βαρόμετρο Οκτωβρίου του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου υπέρ του κ. Αναστασιάδη υπάρχει αύξηση του ποσοστού κατά 1,7% από τον Σεπτέμβριο. ).  Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ με 20,6% (αύξηση 0,9%) και με 17,7% ο Γιώργος Λιλλήκας (αύξηση 0,2%), που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Στην παράσταση νίκης το 64,4% θεωρούν ότι τις προεδρικές εκλογές θα κερδίσει ο Νίκος Αναστασιάδης, 7,3% ο Γιώργος Λιλλήκας και 6,7% ο Σταύρος Μαλάς. Σε ποσοστό 21,6% δεν γνωρίζουν ή δεν απάντησαν.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων , το 80,4% εκτιμά ότι η εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου θα κριθεί σε δύο γύρους και μόνο το 15,2% από τον πρώτο γύρο.

Το 8,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν (μείωση 1,3% από το Σεπτέμβριο), οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 10% (μείωση 2,2%), ενώ 1,4% θα ψηφίσουν άλλον υποψήφιο και 4,6% θα ρίξουν άκυρη ή λευκή ψήφο.

 

Check Also

Κορωνοιός: Εντοπίστηκαν 7,263 νέα κρούσματα – Στα ύψη το ποσοστό θετικότητας

Κορωνοιός: Εντοπίστηκαν 7,263 νέα κρούσματα – Στα ύψη το ποσοστό θετικότητας Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει …

33χρονος οδηγούσε μεθυσμένος – Υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 104μg%, αντί 22μg%

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, ανέκοψαν για έλεγχο, όχημα …