Προϊόν της Apple προκαλεί προβλήματα υγείας…

Παταγώδη αποτυχία για συσκευή της Apple που λανσαρίστηκε ως εξέλιξη της τεχνολογίας που δυνητικά θα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της υγείας των ιδιοκτητών της, αλλά στη πράξη συμβαίνει το αντίθετο!

Ο λόγος για το Apple Watch, που αποδεικνύεται αναξιόπιστο και άκρως επικίνδυνο για όσους πάσχουν από καρδιακή αρρυθμία!

Η συγκεκριμένη συσκευή δημιουργήθηκε -εκτός των άλλων – με σκοπό να μπορεί να μετρά τους χτύπους της καρδιάς και να μπορεί να προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Ωστόσο, σύμφωνα με την Washington Post, το Apple Watch δεν απευθύνεται σε άτομα που έχουν διαγνωσμένο πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας (κολπική μαρμαρυγή), ακυρώνοντας αυτόματα τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το KardiaBand χρησιμοποιεί το νευρωνικό δίκτυο του χρήση, προκειμένου να αναλύσει και να προβλέψει τον καρδιακό ρυθμό με βάση το ιστορικό του -και μία σειρά δεδομένων που του έχουν εισαχθεί- και να μπορεί να συγκρίνει τα άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθεια από τους υγιείς.

Η συσκευή μετρά τον καρδιακό ρυθμό κάθε πέντε δευτερόλεπτα και αν ο σφυγμός ξεφύγει, τότε ενημερώνει τον χρήστη. Ωστόσο, οι αρμόδιοι που έπρεπε να δώσουν την άδεια στην Apple για κάτι τόσο σοβαρό, αρνήθηκαν, καθώς όπως «διέγνωσαν» το ρολόι δεν έχει τις ιδιότητες που η εταιρεία του παρουσίασε δημόσια.

Check Also

Αυστραλία: Ληστής έκλεψε 42.000 τεστ αντιγόνου από αποθήκη

Ένας άνδρας έκλεψε 42.000 rapid τεστ αντιγόνου για την covid-19 από αποθήκη στο Σίδνεί, ανακοίνωσαν …

ΠΟΥ: Η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει

Η πανδημία της Covid-19 απέχει πολύ από το να λήξει, τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου …