Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα: Δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Άθωνα, Θάσου, Λήμνου, Σαμοθράκης

Σε μια ακόμα ιδιαίτερα σοβαρή πρόκληση προχωρά η Άγκυρα καθώς αποφάσισε να αποστείλει για «έρευνες» το πλοίο «Τσεσμέ» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άθωνα, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται μερικές ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από τις 22 Φεβρουάριου. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Την ίδια ώρα για νέα ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, συντηρώντας την οξύτητα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σκάφος του Λιμενικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, παρουσιάζοντας, ως συνήθως, βίντεο και φωτογραφίες δικής τους έμπνευσης.

Αναφέρουν μάλιστα πως το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη και τελικά ρυμουλκήθηκε εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων από τουρκικά σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή.

Οι Τούρκοι και εχθές κινήθηκαν στα ίδια, έχοντας ως όργανα τη γνωστή, από τα γεγονότα του 1996, και μη εξαιρετέα Hurriyet και το κρατικό πρακτορείο Aναντολού, περιγράφοντας φανταστικές εμπλοκές στα Ίμια.

Check Also

Παιδίατρος στην Πάτρα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του ίδιου του παιδιού του

Για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ίδιου του του παιδιού, κατ’ εξακολούθηση διώκεται ποινικά σε …

Ανατροπή! Δεν βιάστηκε η 8χρονη στη Ρόδο: Συγγενής την κακοποίησε για να πάρει λεφτά από την μητέρα της

Μια λοίμωξη της 8χρονης στη Ρόδο αποτέλεσε αφορμή για να στηθεί μια ολόκληρη σκευωρία προκειμένου …