Προειδοποιεί η Αμερική τους Σύρους αντάρτες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει σε σκληρή γλώσσα κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όποια πλευρά και αν προέρχεται στη Συρία.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την συμπεριφορά. όποιος διαπράττει τέτοιες ωμότητες πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, δήλωσε  η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ, για το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο οποίο αντάρτες εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες του τακτικού πολέμου. Τους  χτυπούν ,τους ρίχνουν κάτω και τους εκτελούν με αυτόματα όπλα.

Η Αμερική καλεί και τους Σύρους αντάρτες να σεβαστούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων. Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αν επαληθευτεί η εγκυρότητα του βίντεο τότε μιλάμε για εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 28 στρατιώτες εκτελέστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων ανταρτών σε τρεις στρατιωτικούς καταυλισμούς κοντά στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Το πρωί  αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν σε αεροπορική βάση και στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής Ιντλίμπ με στόχο να καταλάβουν τη βάση του Ταφτανάζ, από όπου απογειώνονται αεροσκάφη των δυνάμεων του ΄Ασαντ και βομβαρδίζουν τις γύρω περιοχές.

 

Check Also

Για πρώτη φορά η Ρωσία από το 1918 αθέτησε πληρωμή εξωτερικού χρέους

Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα η Μόσχα δεν πλήρωσε χρέος της σε ξένο …

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν

Σεισμός 5,6 βαθμών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά του νοτίου Ιράν στον Κόλπο, μετέδωσε …