Προεδρικές εκλογές 2018: Με ηρεμία και τάξη – Μη σοβαρές καταγγελίες

Δηλώσεις, τις οποίες εμείς θα κρίνουμε ότι ενδεχομένως εκφεύγουν του πλαισίου του νόμου, θα διαβιβαστούν στην Νομική Υπηρεσία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής κ. Κύπρος Κυπριανού κληθείς να σχολιάσει καταγγελία που έγινε και αφορά στο Στρουμπί Πάφου, ο Γενικός Έφορος χαρακτήρισε την καταγγελία ως «μία μη σοβαρή καταγγελία».

Σε σχέση με την εξέλιξη της έρευνας για τα δύο μηνύματα που απεστάλησαν σε πολίτες, ο κ. Κυπριανού είπε πως όλες τις καταγγελίες που λήφθηκαν, έχουν διαβιβαστεί στην μονάδα που υπάρχει στην Αστυνομία, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία. «Επαναλαμβάνω, οι εκλογές γίνονται με τάξη και ηρεμία», είπε.

«Ακούγονται πολλά, πολλά είναι κουτσομπολιά. Χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, δεν θεωρώ ότι πρέπει να ασχολούμαστε», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η καταγγελία έγινε από έφορο εκλογής Πάφου, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε πως «οποιαδήποτε καταγγελία γίνει, γίνεται διερεύνηση και εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο, γίνεται η αναφορά στην Αστυνομία. Επαναλαμβάνω, ήταν μία μη σοβαρή καταγγελία.»

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού εάν διακόπηκε η λειτουργία εκλογικού κέντρου στην επαρχία Πάφου, ο κ. Κυπριανού είπε πως βάσει της πληροφόρησης που έχει λάβει, όλα τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν κανονικά στις 12 το μεσημέρι.

Επεσήμανε, δε, πως στις περιπτώσεις όπου εκλογέας λόγω κάποιας αναπηρίας δεν μπορεί να ψηφίσει από μόνος του, έχει το δικαίωμα είτε να υποδείξει πρόσωπο της εμπιστοσύνης του για να τον βοηθήσει να ψηφίσει είτε, εάν θέλει, μπορεί να τον βοηθήσει ο προεδρεύων, στην παρουσία όμως πάντοτε του ίδιου του εκλογέα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν μπορούν να μεταδοθούν συγκεκριμένες δηλώσεις υποψηφίων που έγιναν, ο κ. Κυπριανού είπε πως οποιαδήποτε δήλωση, στο σημείο που κριθεί ότι εκφεύγει του πλαισίου του νόμου, είμαστε σε επαφή με την Νομική Υπηρεσία. Ασφαλώς όλες οι αυτές οι δηλώσεις, τις οποίες εμείς θα κρίνουμε ότι ενδεχομένως εκφεύγουν του πλαισίου του νόμου, θα διαβιβαστούν στην Νομική Υπηρεσία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται».

Check Also

Έκρηξη σε αυτοκίνητο αναβάτη στον Άγιο Δομέτιο

Share Twitter Έκρηξη σε αυτοκίνητο στον Άγιο Δομέτιο,  προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Αμέσως …

ΥΠΑΜ: Πτήσεις των γαλλικών μαχητικών στις περιοχές Πάφου

Share Twitter Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τα γαλλικά αεροπλάνα θα εκτελούν αύριο πτήσεις …