Πρίγκηπας Κάρολος: Στο Βερολίνο για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πρίγκηπας Κάρολος: Στο Βερολίνο για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έγιναν  δεκτοί από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με αφορμή την Ημέρα Εθνικού Πένθους της Γερμανίας, αφιερωμένης στην μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φετινή, 75η επέτειος από το τέλος του Πολέμου, τιμά την γερμανοβρετανική φιλία.

Οι επίσημοι κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της «Νέας Φρουράς» στο Βερολίνο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στις μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από γερμανικής πλευράς, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, στο εξής η «Ημέρα Εθνικού Πένθους» θα είναι αφιερωμένη στα θύματα όχι μόνο του Πολέμου, αλλά και της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και του ισλαμισμού στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

«Θυμόμαστε σήμερα επίσης τα θύματα του μίσους και της βίας στη χώρα μας. Θυμόμαστε τα θύματα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, του αντισημιτισμού και του ρατσισμού εδώ στην Γερμανία»,  αναφέρει στο εξής το κείμενο – φόρος τιμής που συνοδεύει την Επέτειο.

 

Check Also

Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών που σχεδίαζαν πραξικόπημα… ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών …

Παιδόφιλος για 14 χρόνια υποδύονταν τον μπέιμπι σίτερ και βίαζε παιδάκια…

Ένας 45χρονος παιδόφιλος στη Γερμανία είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού υποδύονταν τον μπέιμπι σίτερ, …