Ποιο Μουντιάλ, κάποιοι προτιμούν το Παγκόσμιο Κύπελλο κουίντιτς (Video)

Η δράση στο Μουντιάλ κορυφώνεται, αλλά κάποιοι προτιμούν ένα άλλο άθλημα με μπάλα. Το κουίντιτς.

Γνωστό στους λάτρεις των περιπετειών του Χάρι Πότερ, αφού το επινόησε η συγγραφέας Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, πρόκειται για άθλημα το οποίο δεν είναι δυνατόν βέβαια να το παίξουν άνθρωποι με ακριβώς τους ίδιους όρους που υπήρχε στα βιβλία της. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι οι ήρωές της πετούσαν πάνω σε σκουπόξυλα, επιχειρώντας να στείλουν την μπάλα σε τρία στεφάνια, που βρίσκονταν σε μεγάλο ύψος, για να σκοράρουν.

Αυτό βέβαια δεν τους πτοεί όλους και στη Φλωρεντία διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς για τέταρτη φορά. Οι Αμερικανοί «σήκωσαν» το τρόπαιο στο τουρνουά στο οποίο μετείχαν 800 παίκτες, που προέρχονταν από διάφορα σημεία του κόσμου: από την Ισλανδία μέχρι το Χονγκ Κονγκ.

Αν και οι παίκτες δεν μπορούν να πετάξουν, τρέχουν καβάλα σε σκουπόξυλα και προσπαθούν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα στεφάνια- παίζοντας κάτι που θυμίζει λίγο από ράγκμπι- ή να πιάσουν τη «χρυσή». Στον κόσμο του Χάρι Πότερ, πρόκειται για μία μικρή μπάλα που πετά μόνη της, με μαγικό βέβαια τρόπο. Αλλά επειδή στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τον ρόλο της αναλαμβάνει ένας άνθρωπος, ντυμένος στα κίτρινα, τον οποίο κυνηγούν οι παίκτες.

Για την ιστορία, στον τελικό οι ΗΠΑ κέρδισαν το Βέλγιο με 120-70 και κατέκτησαν για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο κουίντιτς, διοργάνωση που ξεκίνησε από την Οξφόρδη το 2012.

Check Also

Στο Ντουμπάι ο Τζόκοβιτς μετά την απέλασή του από την Αυστραλία

Στο Ντουμπάι βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απέλασή του από την Αυστραλία και τον …

ΗΠΑ-Τέξας: Νεκρός ο ένοπλος δράστης της ομηρίας, απελευθερώθηκαν οι όμηροι

Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας απελευθερώθηκαν με ασφάλεια …