Ποιος από τους 3 θα επικρατήσει τελικά;

Την Άνοιξη του 2014,   ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα πρέπει να διορίσει  το νέο επίτροπο της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση, αντικαθιστώντας τη κ. Αντρούλα Βασιλείου, η οποία αποχαιρετά την ΕΕ.

Από έγκυρες πληροφορίες της Λαιμητόμος.com, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προεκλογικά είχε υποσχεθεί τη θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαική Ένωση, στον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη.

Επίσης ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε περίπτωση που θα έχανε τη προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος να διοριζόταν αυτός, επίτροπος στην ΕΕ.

Το ίδιο σενάριο παίζει και με τον  νυν υπουργό εξωτερικών,  Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος επίσης έχει ζητήσει πριν από μερικούς μήνες να διοριστεί επίτροπος στη Ευρωπαική Ένωση.

Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…. Είναι συνηθισμένος να τηρεί τις υποσχέσεις του στο ακέραιο, γι αυτό και προβληματίζεται ποιον θα διορίσει Επίτροπο στην Ευρωπαική Ένωση…

Ποιος από τους τρεις, οι οποίοι διεκδικούν αυτή τη θέση θα επικρατήσει τελικά;

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μάλλον το διορισμό θα πάρει ο Δημήτρης Συλλούρης…

 

 

 

 

Check Also

Νέο-οθωμανικός επεκτατισμός: Μαθήματα προς αρνητές

Ο τουρκικός νεο-οθωμανικός επεκτατισμός είναι παραδεκτή πραγματικότητα από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο …

ΠτΔ στη Γ.Σ. ΟΗΕ: Για εμάς, υπάρχει μόνο ένα Σχέδιο, η ΔΔΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στις Εργασίες της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης …