Ποιοι και γιατί προβλέπουν ότι το Bitcoin θα αγγίξει τα $100.000 μέχρι το τέλος του έτους

Αφού έφτασε σε ιστορικό υψηλό την Τετάρτη, η άνοδος του Bitcoin «πάτησε φρένο» αλλά ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν ότι το επόμενο ράλι θα φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται στο πεδίο μεταξύ 60.000 και 65.000 δολ, καθώς οι traders ιχνηλατούν το τοπίο μετά την εισαγωγή του πρώτου ETF συνδεδομένου με το Bitcoin σε διαπραγμάτευση από τις αρχές της εβδομάδας. Το κρυπτονόμισμα κέρδιζε 0,6% στα 63.077 δολ. νωρίτερα το πρωί στο Χονγκ Κονγκ, ενώ την Τετάρτη πλησίασε τις 67.000.

Οι αναλυτές αναζητούν έτσι τη νέα τιμή – στόχο και, μολονότι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία ορισμένων “φανατικών” των κρυπτονομισμάτων περί 168.000 ή και 1.000.000 δολ, παραμένουν ισχυρά bullish.

“Οι βραχυπρόθεσμοι ανοδικοί στόχοι για το Bitcoin πάνω από τις 65.000 κινούνται κοντά στα 72.500 δολ., ενώ μεσοπρόθεσμα φθάνουν τα 89.000 δολ.”, αναφέρει η Fundstrat σε έκθεσή της.

Ο δεύτερος αριθμός θα αποτελούσε άνοδο 100% σε σχέση με τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου, σημειώνει.

Οι τοποθετήσεις θεσμικών επενδυτών σε asset σχετιζόμενα με κρυπτονομίσματα συνεχίζονται, ενώ μεγάλοι επενδυτές γνωστοί ως “φάλαινες” αναμένεται να ακολουθήσουν. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι προβλέπουν κίνηση προς τα 100.000 μέχρι το τέλος του έτους, μεταξύ αυτών ο CEO της BitMEX, Alexander Hoptner.

Η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies, είχε δηλώσει τη Δευτέρα – πριν το τελευταίο ρεκόρ – ότι το θετικό μομέντουμ, με βάση υπολογισμούς μοντέλων, κατατείνει σε τιμή 89.800 δολ.

Check Also

H κατάρρευση της τουρκικής λίρας απειλεί τον Σουλτάνο και την κυβέρνηση του

H κατάρρευση της τουρκικής λίρας απειλεί την κυβέρνηση Ερντογάν και φέρνει την ήδη παραπαίουσα οικονομία …

Η νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας βυθίζει τη χώρα στην κρίση -Εμποροι έκαψαν ψεύτικα δολάρια…

Το τουρκική λίρα, που συνεχίζει να υφίσταται τη μια πτώση ρεκόρ πίσω από την άλλη, …