Πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου στην Ελλάδα

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα, καπνικά είδη ,εφημερίδες και περιοδικά, θα πωλούνται πλέον και στα Σούπερ Μάρκετ, μετά την τροποποίηση των αγορανομικών διατάξεων από το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης. Τα κρεοπωλεία θα μπορούν να φτιάχνουν και σουβλάκια και τα κομμωτήρια να σερβίρουν καφέ ή και  πρωινό….

Το βήμα αυτό είναι τεράστιο αν αναλογισθεί κανείς ότι μέχρι πρόσφατα οι άδειες καπνοπωλείων δίνονταν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Διάταξη αναχρονιστική , καθώς στο παρελθόν οι άδειες αυτές δίνονταν κυρίως σε αναπήρους πολέμου, που ωστόσο χρόνια τώρα κανείς δεν φρόντισε να την ακυρώσει.

Με την κατάργηση των περιορισμών ,οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν τη δυνατότητα να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων που διαθέτουν, αρκεί να τηρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Μέχρι σήμερα απαραίτητος όρος ήταν κάποια συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία δεν διέθεταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Έτσι, πλέον ένα κρεοπωλείο θα μπορεί να πουλάει και τυριά, αφού δεν θα χρειάζεται συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα άρα και πρόσθετες άδειες. Ένα ζαχαροπλαστείο θα μπορεί να πουλά και ξηρούς καρπούς, ένα μίνι μάρκετ θα μπορεί να τεμαχίζει συσκευάζει αλλαντικά και τυροκομικά…

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα είναι προς όφελος του καταναλωτή, καθώς οι τιμές θα πέσουν λόγω ανταγωνισμού, ενώ το συνολικό όφελος για τον κλάδο του λιανεμπορίου από την απελευθέρωση της αγοράς  εκτιμάται σε περίπου 1,5 δις. ευρώ πρόσθετου τζίρου.

Check Also

Ελλάδα – Αιγάλεω: Με ματωμένη μπλούζα εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του

Τέλος φαίνεται να μπήκε στο θρίλερ με το άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω όπου και βρέθηκε …

Αθώος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου για την υπόθεση βιασμού

Το Μόνιμο Κακουργιοδικειο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού που αντιμετώπιζε ο …