Πλέον οι Ταλιμπάν έχουν πολεμική αεροπορία ισχυρότερη από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ!

Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία, Λιθουανία έχουν λιγότερα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τους Ταλιμπάν που χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά αξίας δισεκατομμυρίων – Τι άφησαν πίσω τους οι Αμερικανοί στην αποχώρηση – Πώς οι Ταλιμπάν υποχρεώνουν σε στρατολόγηση όσους πιλότους εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ
Η ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και η ατιμωτική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων έχει πολλαπλά οφέλη για τους ακραίους τζιχαντιστές, αφού καταλαμβάνοντας την μία βάση μετά την άλλη, έπεφτε στα χέρια τους εξοπλισμός εκατομμυρίων δολαρίων με αποτέλεσμα σήμερα, να έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν περισσότερη αεροπορική ισχύ από το ένα τρίτο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Daily Μail οι Ταλιμπάν πλέον κατέχουν ελικόπτερα και αεροσκάφη που θα ζήλευαν πολλές χώρες και ορισμένα από αυτά ήδη τα αξιοποιούν προκειμένου να αποδεκατίσουν κάθε θύλακα αντίστασης στο Αφγανιστάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους τελευταίους μήνες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 10 μεγάλα αεροδρόμια από το Μπαγκράμ έως το Μαζάρ-ι-Σαρίφ και χρησιμοποίησαν ένα ελικόπτερο Black Hawk αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων στον αγώνα τους ενάντια στην αντίσταση στην κοιλάδα Παντζσίρ.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν φέρονται μάλιστα να διέταξαν τα στρατεύματά τους να κυνηγήσουν πιλότους από τη διαλυμένη πλέον Αφγανική Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να τους αξιοποιήσουν στο να πιλοτάρουν τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τα οποία είναι τελευταίας τεχνολογίας, καθώς αυτοί έχουν συμμετάσχει σε δαπανηρά προγράμματα εκπαίδευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.

Από τα 167 αεροσκάφη που εκμεταλλευόταν συνολικά η Αφγανική Πολεμική Αεροπορία , συμπεριλαμβανομένων 108 ελικοπτέρων και 59 αεροπλάνων, σύμφωνα με επίσημη επιθεώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης στις 30 Ιουνίου οι Ταλιμπάν έχουν στα χέρια τους πλέον 48. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την μία, από την εναπόθεση 46 αεροσκαφών (συμπεριλαμβανομένων 24 ελικοπτέρων) στο Ουζμπεκιστάν και από τα 73 αεροσκάφη από την άλλη, τα οποία οι Αμερικανοί κατέστησαν αδρανή για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Παρ ‘όλα αυτά, οι Ταλιμπάν διαθέτουν περισσότερη αεροπορική δύναμη από το ένα τρίτο των μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Εσθονίας, της Ισλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργο, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σλοβενίας.

Check Also

Σκωτία: Εντοπίστηκαν έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον της COVID-19 εντοπίστηκαν στη Σκωτία, ανακοίνωσε σήμερα η σκωτσέζικη κυβέρνηση, …

H AEK νίκησε την ΑΕΛ με 2-0 μέσα στο Τσίρειο (Video)

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του αγώνα στο Τσίρειο με αντίπαλο την ΑΕΛ. Η ομάδα …