Πετυχημένη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα επιτυχημένη δοκιμή ενός τακτικού πυραύλου ακριβείας, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA επισημαίνοντας στην επίσημη ανακοίνωση τις σημαντικά «προχωρημένες» αμυντικές δυνατότητες του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Η δοκιμή του νέου αυτού όπλου που «έχει αναπτυχθεί κάτω από τον προσωπικό έλεγχο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι γνωστό αν διατηρεί οπλοστάσιο κατευθυνόμενων βλημάτων, αλλά η ανάλυση των πρόσφατων κινηματογραφικών ταινιών προπαγάνδας που δημοσιοποιεί το καθεστώς της χώρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποκάλυψε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει αποκτήσει μια παραλλαγή του ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου KH-35.

Στις αρχές Μαΐου, από δορυφορικές εικόνες οι οποίες αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς διαπιστώθηκε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει δοκιμάσει το σύστημα πρόωσης ενός ή περισσοτέρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Check Also

Σήμερα στις 15:00 ώρα Μόσχας η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση…

Tο επόμενο και αποφασιστικό βήμα, αν όχι το σημαντικότερο, κατά το τελευταίο, εμπόλεμο επτάμηνο πραγματοποιεί …

Συναγερμός σε επτά ευρωπαϊκές χώρες λόγω έξαρσης της ηπατίτιδας Α

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έπειτα από έξαρση μολύνσεων …