Πετρίδης – Ζέτα κατά ΔΗΚΟ: Εκστρατεία καθημερινής παραπληροφόρησης

Πετρίδης – Ζέτα κατά ΔΗΚΟ: Εκστρατεία καθημερινής παραπληροφόρησης

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έχει μετατρέψει την προεκλογική του εκστρατεία, σε εκστρατεία καθημερινής παραπληροφόρησης, αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας.

«Ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει αφήσει αβοήθητες τις Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και δεν επιδοτεί μέρος των λειτουργικών τους εξόδων, τα ενοίκια, ενώ οι μέχρι τώρα 5 εφάπαξ χορηγίες ανέρχονται στα 400 περίπου εκ. Ευρώ., τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα δηλωμένα ενοίκια. Αυτό, κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στις πρώτες χώρες για το ύψος της απευθείας κρατικής στήριξης στις ΜμΕ χωρίς μάλιστα να είναι υπό μορφή δανεισμού.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι η Κυβέρνηση δεν στηρίζει επαρκώς τους εργαζομένους, αγνοώντας ότι το μέχρι σήμερα πακέτο στήριξης των εργαζομένων, πέριξ των 700 εκ. Ευρώ, αποτελεί το 4ο υψηλότερο στην Ε.Ε, ενισχύοντας σημαντικά τα εισοδήματα των εργαζομένων, οδηγώντας μάλιστα και σε οριακή αύξηση των αποταμιεύσεων.

Προσπαθεί να πείσει ότι η Κύπρος συγκρίνεται δυσμενώς με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με την οικονομική διαχείριση της πανδημίας, ενώ τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά. Σε σχέση με την Ευρωζώνη, η Κύπρος κατάφερε να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη μεταξύ 4ου τριμήνου του 2020 και 1ου τριμήνου του 2021, που έφτασε το 2% του ΑΕΠ σε σχέση με μείωση 0,6% στην Ευρωζώνη, και η ανεργία περιορίστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο 7,1% σε σχέση με 8,1% στην Ευρωζώνη. Ασυγκρίτως καλύτερα είναι τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία και για το 2020.

Κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις του ΔΗΚΟ για το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να έχει υποβάλει τις όποιες προτάσεις, παρά τις εκκλήσεις μας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ έχει καταψηφίσει όλα τα κονδύλια για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, μέσω της καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Δεν θα ακολουθήσουμε. Η Κυβέρνηση, με επίγνωση των δυσκολιών θα συνεχίσει να στηρίζει στοχευμένα την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις επιχειρήσεις, όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Γυρίζουμε σελίδα, περνούμε στην ανάκαμψη, έχουμε σχέδιο και επιδιώκουμε τις συναινέσεις που χρειάζονται για να πάει η χώρα στο αύριο.»

Check Also

Παρουσιάστηκε το master plan για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας

Παρουσιάστηκε το master plan για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας ΥΜΕΕ: Με την ολοκλήρωση …

Υπ. Υγείας: Μειώνεται σε 90 μέρες το Πιστοποιητικό νόσησης

Υπ. Υγείας: Μειώνεται σε 90 μέρες το Πιστοποιητικό νόσησης Με βάση την απόφαση του Υπουργικού …