Περιορισμούς στο Βρετανικό κράτος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Ν. Κάμερον

Αυστηρότερους κανόνες για τους μετανάστες που διεκδικούν επιδόματα πρόνοιας στη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Όσοι εξ αυτών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα το χάνουν μετά από έξι μήνες, εκτός αν αποδεικνύουν ότι «πραγματικά αναζητούν εργασία». Ο κ. Κάμερον είπε ότι η Βρετανία είχε γίνει «μαλακός στόχος» για τους μετανάστες κατά τη διακυβέρνηση των Εργατικών και ότι τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι ξένοι έρχονται στη χώρα «για τους σωστούς λόγους».
Οι μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη υποχρεώνονται σήμερα να αποδεικνύουν ότι έχουν «εύλογη πιθανότητα» ανεύρεσης εργασίας ώστε να αποκτούν δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας επί περισσότερο από έξι μήνες. Η Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι στο εξής το τεστ στο οποίο θα υποβάλλονται για να διαπιστωθεί κατά πόσο  έχουν «ρεαλιστική προοπτική» να βρουν δουλειά θα είναι πιο αυστηρό, με ένα από τα κριτήρια να είναι η γνώση της αγγλικής.

Το άλλο βασικό μέτρο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι η πρόβλεψη πως οι οικογένειες μεταναστών δε θα λογίζονται μεταξύ των υποψηφίων για στέγασή τους σε κατοικίες με κρατική επιχορήγηση πριν τη συμπλήρωση τουλάχιστον διετούς διαμονής στη Βρετανία. Σε ορισμένες περιπτώσεις το όριο αυτό μπορεί να ανέρχεται στα πέντε χρόνια.
Σε μια προσπάθεια περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε διπλασιασμό του προστίμου για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες, στις 20.000 λίρες. Εξήγγειλε επίσης αυστηρότερο καθεστώς για την πρόσβαση μη-Ευρωπαίων μεταναστών στο εθνικό σύστημα υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του λεγόμενου «υγειονομικού τουρισμού», που θεωρείται ότι δημιουργεί μειονέκτημα για τους Βρετανούς ασφαλισμένους. Στο εξής όλοι οι αλλοδαποί εκτός ΕΕ θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλισμένοι πριν λάβουν την αναγκαία ιατρική φροντίδα από το βρετανικό δημόσιο.

Check Also

Άντονι Μπλίνκεν: Αν ο Πούτιν το θέλει «σοβαρά», ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει αύριο

Εφικτό χαρακτήρισε ο Άντονι Μπλίνκεν τον διάλογο μεταξύ Ρωσίας και ουκρανάις για τη λήξη των …

Xάος στη Βουλή της Σενεγάλης… Βουλευτής χαστούκισε γυναίκα συνάδελφο – Ξύλο χαστούκια και καρεκλιές (Video)

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο κοινοβούλιο της Σενεγάλης την Πέμπτη με βουλευτές να παίζουν ξύλο και …