Παραπληροφόρηση και ιστορίες «σήψης» για ΜΕΔ δήλωσαν Κωνσταντίνου και Κουλίας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών, Κώστα Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ και Ζαχαρία Κουλία του ΔΗΚΟ, μετά τη δημοσιοποίηση από το Sigma για ΜΕΔ, πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

«Σε καμία περίπτωση δεν πήρα δάνειο 2.5 εκατομμυρίων όπως λένε. Είναι απαράδεκτο την στιγμή που όπως οι ίδιοι παραδέχονται όλα έγιναν νομότυπα να αφήνουν αιχμές χωρίς καν να διερευνήσουν τι έγινε», δήλωσε  ο βουλευτής του ΔΗΣΥ μιλώντας στο Sigmalive και Omegalive.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι πρόκειται για «παραπληροφόρηση» ως προς το ποσό του δανείου που πήρε αλλά και ως προς τα άτομα που το έχουν συνάψει.

Διέψευσε ότι το ύψους του δανείου φτάνει στα 2,5 εκατομμύρια, αλλά αντιθέτως φτάνει στα 1,8 εκατομμύρια όταν έκανε αναδιάρθρωση, ενώ οι υπερχρεώσεις του έφταναν στις 300.000 ευρώ σύμφωνα με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ. Ο ίδιος αναφέρει ότι πήρε οικιστικό δάνειο το 2006 και έφτανε στις 200.000 λίρες, ενώ μαζί με τα δάνεια των παιδιών του για φοιτητικούς σκοπούς έφταναν στις 600.000 λίρες.

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν δεν έχει το δικαίωμα να πάρει ο ίδιος δάνειο, όταν είχε βάλει υποθήκη τεμάχια γης με πενταπλάσια αξία.

Συμπλήρωσε ότι για το ΜΕΔ ήταν σε διαβουλεύσεις με την τράπεζα και επετεύχθη συμφωνία το 2017, ενώ ανέφερε ότι το είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες ότι είχε δάνειο αλληλέγγυο με τη σύζυγό του 950.000 ευρώ μετά την μετατροπή από λίρες σε ευρώ, ενώ το υπόλοιπο μέρος του δανείου είχε συναφθεί από τα ενήλικα παιδιά του.

Διέψευσε ότι είχε ψηφίσει κάτι προς όφελος του αλλά αντίθετα ψήφισε σε βάρος του. Επανέλαβε ότι όλα υπάρχουν στη δήλωσή του στο Πόθεν Έσχες. Τόνισε μάλιστα ότι είναι και αυτός πολίτης και έχει δικαιώματα, ενώ απέκλεισε ότι είχε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση ως βουλευτής.

Τόνισε ότι πλήρωνε κανονικά το δάνειο του, του το μείωσαν κατά το ήμισυ αλλά τον «έπιασε» η κρίση και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Εξήγησε όμως υπήρχαν οι διασφαλίσεις, οι υποθήκες.

Για τον  βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, έγινε αναφορά σε δημοσίευμα του «Πολίτη» για  μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη ΣΠΕ Μακράσυκας και στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου, με καθυστερήσεις περίπου 300.000 ευρώ μέχρι το 2013, είχε η εταιρεία «Τρουλλής και Κουλίας» στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής, η οποία, μέχρι στιγμής, δεν προέβη σε αναδιάρθρωση.

Απαντώντας στις κατηγορίες, μέσω της «Πρώτης Εκπομπής» του Ράδιο Πρώτο ο κ. Κουλίας δήλωσε ότι όλα έγιναν νομότυπα και ότι το δάνειο επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, ενώ προηγουμένως αποπληρώνονταν κανονικά.

Έκανε λόγο για ιστορίες σήψης και διαφθοράς, βλέποντας σκοπιμότητες πίσω από τις επιλεκτικές, όπως τις χαρακτήρισε, διαρροές, λόγω ευρωεκλογών.

Τα κόκκινα δάνεια χρονολογούνται από το 2010, δήλωσε, και διερωτήθηκε γιατί τα διαρρέουν και τα δημοσιοποιούν τώρα, που έγινε το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα εναντίων του Συνεργατισμού και μάλιστα επιλεκτικά για κάποιους βουλευτές.

Ο κ. Κουλίας υποστήριξε ότι όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, έχουν δημοσιοποιηθεί κατά παράνομο τρόπο και κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά, δηλώντας έτοιμος να δημοσιοποιήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, αν το πράξουν όλοι.

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …