Παραδόθηκε το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις – Ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες

Παραδόθηκε το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις – Ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Μύρωνας Νικολάτος παρέδωσε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα, το τελικό πόρισμα για τις κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νικολάτου υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες και καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, καθώς κατά την κρίση της επιτροπής υπήρξε μαζική παρανομία, δηλαδή υπέρβαση του σχετικού νόμου τόσο από το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο, όσο και από δικηγόρους, λογιστές κτηματομεσίτες, developers και θεσμούς που δεν ανταποκρίθηκαν.

Το πόρισμα της επιτροπής αποτελείται από 780 σελίδες και συνοδεύεται από 5000 σελίδες παραρτήματα και αφορούσε αιτήσεις για συνολικά 6.779 αλλοδαπούς επενδυτές

Δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη κατά την παραλαβή της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής 

Παραλαμβάνω σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση την τελική έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισα με σκοπό τη διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών για την περίοδο από το 2007 έως και τη 17η Αυγούστου 2020, από τον Πρόεδρο κ. Μύρωνα Νικολάτο και τα Μέλη της.

Μια έκθεση οποία ολοκληρώνει το έργο της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, δυνάμει του άρθρου 2 του Κεφ. 44 του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, με ευρείς όρους εντολής, όπως αυτοί δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Μιας Επιτροπής την οποία αποφάσισα να διορίσω μετά από εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και μετά από δημόσιες δηλώσεις του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Reynders, ο οποίος παρότρυνε τις κυπριακές Αρχές να διεξάγουν «δικαστικής φύσεως» έρευνα.

Κύριε Μύρωνα Νικολάτο,

Κύριε Παύλο Ιωάννου,

Κύριε Κυριάκο Κυριάκου,

Κυρία Δήμητρα Καλογήρου,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας εκφράσω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» γιατί πετύχατε κάτι που πολλοί θεώρησαν σαν ακατόρθωτο. Να εξετάσετε ενδελεχώς κάθε μια από τις 6779 περιπτώσεις των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων που παραχωρήθηκαν στην υπό αναφορά περίοδο. Ήταν ένα τεράστιο έργο και ο χρόνος ήταν περιορισμένος από τη Νομοθεσία. Ανταποκριθήκατε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις σας. Κρίνοντας από την πληρότητα, τη λεπτομέρεια, την ανάλυση και την καθαρότητα της ενδιάμεσης έκθεσης την οποία μου παραδώσατε στις 16 Απριλίου 2021 την οποία μελέτησα, είμαι πεπεισμένος για την πληρότητα και ποιότητα της τελικής έκθεσης που τώρα μου παραδίδετε. Φέρατε εμπρόθεσμα σε πέρας ένα πολύ σοβαρό έργο που αναλάβατε να διεκπεραιώσετε.

Ενεργήσατε στοχοπροσηλωμένα κι αυστηρά εντός του πλαισίου του Νόμου και της εντολής που σας δόθηκε, τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που επιδείχθηκε προς το πρόσωπό σας, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλάβατε και της δυσκολίας του έργου που κληθήκατε να επιτελέσετε. Εργαστήκατε χωρίς παρέκκλιση, έχοντας ως γνώμονα μόνον το δημόσιο συμφέρον, διεκπεραιώνοντας την εργασία σας χωρίς αντιμισθία και αφιλοκερδώς. Ένα γεγονός που ενδυναμώνει την ακεραιότητα και το κύρος των μελών της Επιτροπής, όπως και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του παραχθέντος έργου σας, δείγματα του οποίου επιδείχθηκαν από την ενδιάμεση έκθεσή σας, η οποία, δεν μπορώ να μην σημειώσω, ότι έτυχε αποδοχής και ευμενών σχολίων από όλους, ακόμη και από εκείνους που με τον διορισμό σας σάς αμφισβήτησαν. Αυτό αποτελεί για τον καθένα από εσάς μια ξεχωριστή καταξίωση πέραν των όσων πολύ σημαντικών ο κάθε ένας από εσάς έχει επιτύχει στην καταξιωμένη επαγγελματική σταδιοδρομία του.

Όπως και στην περίπτωση της ενδιάμεσης έκθεσης, η τελική έκθεση που μου παραδίδετε σήμερα θα τύχει σε πρώτο στάδιο ενδελεχούς μελέτης από τη Νομική Υπηρεσία. Στη συνέχεια, και όπως ακριβώς ανέλαβα τη δέσμευση τόσο σε εσάς όσο και δημόσια, θα δοθεί στη δημοσιότητα κατά τον ίδιο τρόπο που δόθηκε η ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής σας. Έχω, όπως καλώς γνωρίζετε, νομική αλλά και θεσμική υποχρέωση να διασφαλίσω την προστασία των ποινικών ερευνών που θα διεξαχθούν καθώς και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Θα διασφαλίσω επίσης, σύμφωνα με τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θέματα που άπτονται της διαδικασίας παράβασης την οποία έχει εκκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έπραξα και την προηγούμενη φορά.

Οι περιπτώσεις στις οποίες εισηγείστε εξέταση για ανάκληση υπηκοοτήτων θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα του Κράτους για μελέτη και λήψη αποφάσεων. Το ίδιο θα γίνει και για τις περιπτώσεις που εντοπίζετε πιθανότητα ύπαρξης πειθαρχικών ευθυνών.

Επίσης, για άλλη μια φορά, διαβεβαιώνω ότι, εκεί και όπου εντοπίζονται συνθήκες που δικαιολογούν ποινικές ανακρίσεις και την προσαγωγή προσώπων ενώπιον της Δικαιοσύνης, η Νομική Υπηρεσία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο. Κάτι τέτοιο άλλωστε πράττουμε στις άλλες περιπτώσεις που έχουν σχέση με το πολύκροτο αυτό θέμα, όπως την περίπτωση των δημοσιευμάτων ξένου τηλεοπτικού σταθμού, του πορίσματος της Ad Hoc Επιτροπής υπό την προεδρία της κυρίας Καλογήρου, αλλά και της ενδιάμεσης δικής σας έκθεσης, την οποία αυτούσια μαζί με τα τεκμήριά της αποστείλαμε στην Αστυνομία, δίδοντας της οδηγίες για έναρξη ανακριτικού έργου εκεί και όπου αυτό ενδείκνυται.

Δεδομένης της σοβαρότητας των αδικημάτων που διερευνώνται, της πολυπλοκότητας των ανακρίσεων, των αντικειμενικών δυσκολιών στην εξασφάλιση νομικά αποδεκτής μαρτυρίας αλλά και του όγκου του ανακριτικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας στο οποίο ανατέθηκε να διερευνήσει τα αδικήματα αυτά, έχει, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, πρόσφατα ενισχυθεί με ακόμη 10 ανακριτές, με εμπειρία στη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων, ούτως ώστε η διερεύνηση να προχωρήσει με γοργότερους ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης της κάθε υπόθεσης, ο φάκελος της θα διαβιβάζεται στη Νομική Υπηρεσία ώστε να δίδονται περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό των υποθέσεων. Τόσο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, όσο και εγώ αλλά και ο Τομέας Ποινικού Δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας είμαστε σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία τόσο με την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και με τους ανακριτές, δίδοντας εκεί και όπου χρειάζεται καθοδήγηση στις ανακρίσεις.

Θέλω με την ευκαιρία να υπενθυμίσω πως πολύ πρόσφατα, μετά από οδηγίες μας προς την Αστυνομία, παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο η πρώτη ποινική υπόθεση σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, μια υπόθεση που αναδείχθηκε μέσα από το πόρισμα της Ad Hoc Επιτροπής Καλογήρου, η οποία υπόθεση θυμίζω αφορά σε εννέα πρόσωπα (πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά), τα οποία αντιμετωπίζουν συνολικά 37 κατηγορίες.

Επιπλέον, η Αστυνομία μετά από οδηγίες μας, εξετάζει και άλλες υποθέσεις, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κι αναμένω πως πολύ σύντομα αυτές θα παραπεμφθούν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Ένεκα της σοβαρότητας των υπό διερεύνηση υποθέσεων και του ανακριτικού έργου που αυτή τη στιγμή διενεργείται, θα ήθελα να επαναλάβω –έστω και αν γίνομαι φορτικός με την επίκλησή μου αυτή– την έκκλησή μου για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και προσοχής στη δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε πληροφοριών που αφορούν εν εξελίξει ποινικές έρευνες ή εκκρεμούσες στα δικαστήρια υποθέσεις. Επαναλαμβάνω πως, παρόλο που αντιλαμβάνομαι τον θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου, σκοπός μας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια, αλλά να οδηγούμε όλους όσοι πρέπει στα ποινικά δικαστήρια. Τα λαϊκά δικαστήρια όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την εξασφάλιση καταδίκης σε όσους πραγματικά ενέχονται, αλλά αντίθετα την δυσχεραίνουν, μια και η υπερβολική δημοσιότητα πληροφοριών προτού ο ύποπτος παραπεμφθεί ή κριθεί από δικαστήριο, που είναι και το μόνο αρμόδιο Σώμα να κρίνει με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους την ενοχή όσων εμπλέκονται, νομολογημένα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην έκβαση της υπόθεσης.

Αυτό βεβαίως ουδόλως αναιρεί το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση την οποία δικαιούται όπου αυτό μας επιτρέπεται. Ούτε βεβαίως και αναιρεί το δικαιολογημένο δημόσιο αίσθημα και τα όσα αυτό απαιτεί, το οποίο και κατανοώ αλλά και συμμερίζομαι πλήρως. Όμως οι θεσμοί δεν νοείται να κατευθύνονται, να λαμβάνουν αποφάσεις ή και γενικά να ενεργούν είτε βεβιασμένα, είτε με συναισθηματισμούς, είτε με κινήσεις εντυπωσιασμού και δημόσιες παρεμβάσεις με γνώμονα την ικανοποίηση της κοινής γνώμης τη δεδομένη στιγμή. Στα Δικαστήρια οι υποθέσεις δεν κρίνονται βάσει αυτών. Στα Δικαστήρια οι υποθέσεις κρίνονται με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους αλλά και την νομικά αποδεκτή μαρτυρία και η Νομική Υπηρεσία λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις της στη βάση των νόμων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις αρχές που ως Νομική Υπηρεσία έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε, να διασφαλίζουμε και να προασπιζόμαστε.

Τελειώνοντας, θέλω ξανά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για την προσφορά τους και για τον προσωπικό χρόνο και τον μόχθο που αφιλοκερδώς δαπάνησαν με σκοπό να φέρουν εις πέρας μία πολύ δύσκολη και επίπονη εργασία.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής κ.Μύρωνα Νικολάτου

Η Ερευνητική Επιτροπή των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, στη βάση των όρων εντολής διορισμού της, καταθέτει σήμερα ενώπιόν σας την τελική Έκθεση της, στην οποία καταγράφονται τα σχετικά γεγονότα και το Πόρισμα της και αποτελείται από 780 σελίδες και συνοδεύεται από παραρτήματα πέραν των 5000 σελίδων.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτελέσουμε την αποστολή μας, κατά τρόπο ορθό, δίκαιο, αμερόληπτο και αντικειμενικό, έχοντας αποκλειστικό γνώμονα τη νομιμότητα και τους όρους εντολής μας.

Το παρόν Πόρισμα συνιστά απόρροια ενδελεχούς εξέτασης όλων των πληροφοριών και των εγγράφων που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής, σε σχέση με τα κατ’ εξαίρεση πολιτογραφηθέντα πρόσωπα.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν οιονεί δικαστική. Επισημαίνεται ότι, στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών, υπήρξε πλήρης σεβασμός στις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και της νομιμότητας, , προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι των 6.779 φυσικών προσώπων, που πολιτογραφήθηκαν ως Κύπριοι Πολίτες, στο πλαίσιο του σχεδίου των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων.

Εξαιτίας, ακριβώς του πολύ σύντομου αυτού χρονικού διαστήματος, δεν κατέστη εφικτό να προσέλθουν όλοι οι επηρεαζόμενοι ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ούτως ώστε να καταθέσουν τις θέσεις τους. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλες οι υποβληθείσες ενώπιον της Επιτροπής παραστάσεις από τα εν λόγω πρόσωπα, μέχρι την 01 Ιουνίου 2021, λήφθηκαν υπόψιν στη σύνταξη του Πορίσματος.

Σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις της περιόδου 2007 μέχρι και 17 Αυγούστου 2020, ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα και συμπεράσματά μας, συγκαταλέγονται τα εξής:

Κατά την κρίση της Επιτροπής, τον ουσιώδη χρόνο 2007 – Αύγουστο 2020, υπήρξε μαζική παρανομία, δηλαδή υπέρβαση του σχετικού Νόμου, από πλευράς Υπουργικού Συμβουλίου και από άλλους, αναφορικά με την πολιτογράφηση μελών των οικογενειών των Επενδυτών – Επιχειρηματιών και διευθυντικών στελεχών Εταιρειών – Επενδυτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6.779 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις φυσικών προσώπων, τα 3.609 φυσικά πρόσωπα ή ποσοστό 53%, αφορούσε σε μέλη οικογενειών και Διευθυντικά στελέχη εταιρειών, τα οποία πολιτογραφήθηκαν εκτός νομικού πλαισίου. Από τα υπόλοιπα 3.170 φυσικά πρόσωπα ή το υπόλοιπο 47% που πολιτογραφήθηκαν σύμφωνα με τον εξουσιοδοτικό Νόμο, το 66% ικανοποιούσαν όλα τα ουσιαστικά και τυπικά κριτήρια, ενώ το 34% δεν φαίνεται να ικανοποιούσαν όλα τα τυπικά κριτήρια. Σημειώνεται επίσης ότι ποσοστό 92% των επενδυτών φαίνεται να ικανοποιούσε, επί της ουσίας, το οικονομικό κριτήριο, ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό 8% εντοπίστηκαν παρατυπίες ή/και ελλείψεις και δεν φαίνεται να το ικανοποιούσε. Επίσης ποσοστό ύψους 88% φαίνεται να ικανοποιούσε, επί της ουσίας, το κριτήριο της μόνιμης ιδιόκτητης κατοικίας, ενώ ποσοστό ύψους 12% δεν φαίνεται να το ικανοποιούσε.

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το 2015 και το 2016 είχε στην κατοχή του γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες η κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση των μελών των οικογενειών των επενδυτών ήταν, ενδεχομένως, παράνομη, εντούτοις συνέχισε την ίδια πρακτική μέχρι το 2020, χρονιά κατά την οποία τροποποιήθηκε ο Νόμος.

3. Είναι προφανές ότι το ΚΕΠ λειτουργούσε από το 2007 μέχρι τις 17.08.2020 με κενά και ελλείψεις, χωρίς επαρκές Νομοθετικό και σχεδόν καθόλου Κανονιστικό πλαίσιο. Επίσης, απουσίαζαν οι ασφαλιστικές δικλείδες, η ορθή νομική καθοδήγηση, αλλά και οι επαρκείς έλεγχοι, έστω και ως προς τους ισχύοντες Νόμους και Κανονισμούς.

4. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι πάροχοι, δικηγόροι, λογιστές, Τράπεζες, κτηματομεσίτες και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης δεν ανταποκρίθηκαν, επαρκώς, στις νομικές και άλλες υποχρεώσεις τους.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, ούτε τα εποπτικά σώματα των παρόχων προέβησαν στους απαραίτητους ελέγχους.

5. Από τα ενώπιον μας στοιχεία, υπάρχουν ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, Θεσμών και Αξιωματούχων. Εντοπίστηκαν, επίσης, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που βαρύνουν, κυρίως, Αιτητές – Επενδυτές και Επιχειρηματίες, αλλά και παρόχους ή και συνεργάτες τους. Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν και ενδεχόμενες πειθαρχικές ή δεοντολογικές ευθύνες. Στη βάση των εν λόγω ευρημάτων, η Επιτροπή καλεί όλους τους αρμόδιους όπως αξιοποιήσουν πλήρως τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Πόρισμα και όπως προχωρήσουν καθηκόντως στην αναζήτηση και τιμωρία όσων ευθύνονται, ανάλογα με τον τύπο και τον βαθμό της ευθύνης τους. Αυτό άλλωστε απαιτεί το Κράτος Δικαίου.

Η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών, επαφίεται στους επηρεαζόμενους και γενικά στην πολιτική ζωή του τόπου.

6. Η Επιτροπή εισηγείται, επίσης, την εξέταση του ενδεχομένου ανάκλησης πολιτογραφήσεων, σε 85 υποθέσεις, από την εξέταση των οποίων προέκυψε ότι , ενδεχομένως, οι Αιτητές να ευθύνονται για ποινικά ή άλλα αδικήματα, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της πολιτογράφησης, ή των οποίων η πολιτογράφηση δύναται να ανακληθεί σύμφωνα με το Νόμο ή και για άλλους λόγους δημοσίου συμφέροντος.

7. Για τον πολύ μεγάλο αριθμό των πολιτογραφήσεων που έγιναν καθ’ υπέρβαση του Νόμου, χωρίς, ωστόσο, να ευθύνονται οι Αιτητές, το ζήτημα της ανάκλησης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, αφού δυνατόν να δημιουργήθηκαν κεκτημένα δικαιώματα, δυνάμει του Κυπριακού ή του Ενωσιακού Δικαίου.

Αυτό επαφίεται, βέβαια, στις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας.

Για σκοπούς πληρότητας, διευκρινίζεται ότι διαχρονικά οι, καθ’ υπέρβαση του Νόμου, Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι μεν ακυρώσιμες, υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν επισύρουν ποινική ευθύνη για τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, εκτός εάν έγιναν σκόπιμα και με σκοπό την καταδολίευση, πράγμα που δεν διαπιστώθηκε από τα ενώπιον μας στοιχεία.

Κατά την άποψη της Ερευνητικής Επιτροπής η Έκθεση ενδείκνυται όπως δημοσιοποιηθεί, εναπόκειται όμως σε εσάς να προβείτε σε ανωνυμοποίηση για σκοπούς συμμόρφωσης με το Νόμο και για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει συμφωνηθεί από κοινού μεταξύ μας, για την Ενδιάμεση Έκθεση. Όσο αφορά τα παραρτήματα της Έκθεσης, αυτά μπορούν να δημοσιοποιηθούν σε χρόνο και έκταση που θα κρίνετε εσείς κατάλληλο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους που συνεργάστηκαν μαζί μας, είτε με ένορκες καταθέσεις είτε με αποστολή εγγράφων και απαντήσεων επί διευκρινιστικών ερωτήσεών μας. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά όλους τους συνεργάτες μας, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να συνδράμουν το έργο μας. Η βοήθεια και η στήριξη τους ήταν, αναντίρρητα, άκρως απαραίτητη και εποικοδομητική για την ολοκλήρωση της παρούσας τελικής έκθεσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τους έντιμους αντίστοιχους Υπουργούς, για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους στο έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Έντιμο κ. Γενικό Εισαγγελέα για όλη την βοήθεια και την τεχνική στήριξη που μας έδωσε για την διεκπεραίωση αυτού του τόσο σημαντικού, θα λέγαμε, έργου της Ερευνητικής Επιτροπής.

 

Check Also

Αβέρωφ: Η Κύπρος θα γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς, επενδυτικούς προορισμούς

Δήλωση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για κυβερνητική στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων Έχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά την …

Κ.Ε: Ο Τατάρ επιβεβαιώνει ότι ευθύνεται η τ/κ πλευρά για τον μη διορισμό ειδικού απεσταλμένου

Ο Τατάρ επιβεβαιώνει ότι ευθύνεται η τ/κ πλευρά για τον μη διορισμό ειδικού απεσταλμένου, τόνισε …