Πανηγυρίζουν και στη Τουρκία την εκλογή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

Η εκλογή του τουρκοκύπριου υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έφερε μόνο πανηγυρισμούς στα κατεχόμενα όπου σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα του τουρκοκυπριακού τύπου θεωρήθηκε η μεγαλύτερη νίκη γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Κωνσταντινούπολη, της Μαρίας Ζαχαράκη για την ενημερωτική εκπομπή του OPEN Tv, πανηγυρίζει ο Ερντογάν στη Τουρκία, για την εκλογή Νιαζί, αφού θεωρεί ότι, τώρα η Τουρκία, θα έχει ένα «δικό» τους άνθρωπο στην Ευρώπη.

Ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ψηφοδέλτιο Ελληνοκυπριακού κόμματος, του ΑΚΕΛ. Πήρε 25.051 ψήφους, ενώ η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων έφτασε στις 5.604.

Συγχαρητήρια με νόημα απέστειλε στον Νιαζί ο  πρώην κατοχικός ηγέτης  Μεχμέτ Αλί Ταλάτ,  σημειώνοντας ότι η εκλογή Νιαζί αποτελεί «απόδειξη ότι οι Ε/κ συμφωνούν να εκπροσωπούνται από Τ/κ»….

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί η κυπριακή ρήση «Ύστερα φέρνει ο φούρνος τη πυρά» για το εάν ο Νιαζί τελικά είναι τελικά, ο «Δούρειος ίππος» της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση.

Άλλωστε αυτή την άποψη εξέφρασε δημόσια και ο τ/κ υποψήφιος Σενέρ Λεβέντ, ότι ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ θα στηρίζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Εξ ’ου και οι πανηγυρισμοί τους συνεχίζονται….

Check Also

Δεμένο με τσιμεντοπλόκ και τυλιγμένο σε σεντόνι, το άψυχο σωματάκι της Σιέρα

Share Twitter Σε σεντόνι με δεμένο τσιμεντομπλόκ, ανασύρθηκε το άψυχο σωματάκι της μικρής Σιέρρα. Η …

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανασύρθηκε η σορός της μικρής Sierra

Share Twitter Σχεδόν μετά δύο μήνες από τον εντοπισμό της σορού της άτυχης Mary Rose …